Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, UniversiadeA 11. helyen végzett Románia

2019. július 11., csütörtök, Sport

A román női egyetemi kosárlabda-válogatott a 11. helyen zárta a Nápolyban zajló 30. nyári Universiadét, miután tegnap 46–61 (10–17, 8–12, 9–13, 19–19) arányban legyőzte Szlovákiát. A háromszéki Kelemen Kincsőt és Lénárt Paulát soraiban tudó nemzeti csapatnak ez volt a harmadik sikere a tornán. A Cătălin Tănase edzette együttes korábban Argentína és Ukrajna ellen nyert, az orosz, a portugál és a finn válogatottal szemben viszont alulmaradt.

  • Fotó: Facebook / Román Kosárlabda-Szövetség
    Fotó: Facebook / Román Kosárlabda-Szövetség

Lénárték szerezték a találkozó első kosarát, amire gyorsan válaszoltak a szlovákok, és innen 6–6-os állásig fej fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor büntetőből jutott előnyhöz Szlovákia (7–6), ám Alina Podar triplájával Románia végleg leszakította magáról ellenfelét (7–9), és az utolsó sípszóig már ki sem engedte a kezéből a vezetést. A második negyed 10–17-es állásról folytatódott, és ezt is Kelemenék irányították. A Tănase-lányoknak sikerült növelni az előnyüket, miután 8–12-re nyerték meg a játékrészt, és plusz 11 ponttal a tarsolyukban vonultak szünetre (18–29). A térfélcsere után sem változott sokat a játék képe, hiszen a román csapatról szólt a küzdelem, és a remek napot kifogó Podar vezényletével magabiztosan kosárlabdáztak (27–42). A helyosztó zárószakasza kiegyensúlyozott játékot hozott, miután kosárra kosárral feleltek az együttesek, Románia azonban megőrizte megnyugtató előnyét, és végül 46–61-re nyerte meg az utolsó meccsét a nyári Universiadén. A mezőny és a román válogatott legjobbja a 25 pontos Podar volt, rajta kívül Kelemen 3, Lénárt 6, Ana Ferariu 4, Anamaria Vîrjoghe 12, Teodora Neagu 8, Dora Ardelean pedig 3 ponttal vette ki részét a csapat szerdai sikeréből. A szlovákoktól a 10 pontos Nikola Kováčiková jeleskedett. (tibo)

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 256
szavazógép
2019-07-11: Sport - :

Új autóval csapják Szabóék a Hargitán (Autósport)

A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean új autóval, az M-Sport által épített Ford Fiesta R2T-vel vág neki a pénteken és szombaton Székelyudvarhelyen, illetve környékén megrendezendő Hargita Gyöngye Rali 27. kiírásának. Az udvarhelyi viadal a román ralibajnokság negyedik futama, amelyre a benevezési határidő lejártáig hetvennégy páros jelentkezett.
2019-07-11: Emlékezet - :

Ez történt 170 éve (Háromszék nem alkuszik)

Július 5.
Éjfél után a székely előőrs kiürítette Uzont, és az Eprestetőre vonult vissza. Hajnalban három hadoszlopban négy gyalogezred, egy ulánusezred, hét kozákszotnya és 32 löveg indított támadást a székely csapatok által elhagyott Uzon ellen.