Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SepsiszentgyörgyÚtjavítási visszásságok

2019. július 11., csütörtök, Közélet

Megmozdultak végre Sepsiszentgyörgyön is, nekifogtak az útjavításoknak, hisz jó fél év úgy telt el, mintha a városvezetés szabadságon lett volna – fejtette ki Bálint József, a helyi tanács EMNP-s képviselője. Értékelte az előrelépéseket, de szóvá tett jó néhány hiányosságot is.

  • A Táncsics Mihály utca olyan, mint a ,,szántóföld”. Albert Levente felvétele
    A Táncsics Mihály utca olyan, mint a ,,szántóföld”. Albert Levente felvétele

Végre aszfaltréteg került a László Ferenc utcára és felszámolták a tavalyi szörnyű és veszélyes állapotot, de – megfogalmazása szerint – üröm az örömben, hogy hiába a jó út, ha a felújított utca abba az évtizedek óta elhanyagolt Táncsics Mihály utcába fut, amelynek állapota jelenleg is falusi körülményeket, „keményre fagyott szántóföldet” idéz, s amely az útjavítások várólistáján is igen hátul szerepel. Hiányzik az összehangolás – vélekedett.

Régi vesszőparipája a Puskás Tivadar és Nagy György utcák közötti sétány állapota. Most is a Puskás Tivadarnak az Olt utca és 1918. december 1. sugárút közötti szakaszán szedték fel az útburkolatot, pedig sokkal jobb állapotban volt, mint a másik. Igaz, oda is vittek szegélyköveket, de a pezsgőbontással még várni kell, hisz kilenc éve is odahordták a járdaszegélyt, ami aztán eltűnt, és maradt minden a régiben. Évek óta szerepel a költségvetésben ennek az utcának a javítása, valami miatt azonban mindig elmaradt – panaszolta Bálint József.

Elégedetlen az Oltmező út állapotával is, egy éve visszakapta már a város, de néhány átjáró felfestésén kívül sok minden nem történt. Egyelőre villanyoszloperdő nőtt ki a szélén – újakat állítottak, de a régiek is maradtak – ám járda továbbra sincs, életveszélyes gyalog közlekedni, a buszmegállókat is furcsán helyezték el, csak az Aréna felé közlekedő járatnak vannak megállói, a befelé jövőnek nincsenek.

„Reméljük a kétéves időszakokat a jövő évi kampány jelentősen lerövidíti és a vállalt időtartam előtt meglesznek a most elkezdett útjavítások is” – zárta beszámolóját Bálint József.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 255
szavazógép
2019-07-11: Jegyzet - Pálmai Tamás:

Várakozás magunkra (Békési levelek)

Nem vallási elmélkedéssel szeretném untatni az olvasót, de a mondandóhoz szükséges példa jó. Hadd idézzük fel tehát. Jézus követése visszatérő téma a Bibliában. És nem mindig sikeres, jó, pozitív a döntésük a felkérteknek vagy azoknak, akik fejében önként fordul meg e lehetséges tevékenység. Igaz, Jézus is figyelmezteti az útra indulni kívánókat, hogy őt követni nem veszélytelen.
2019-07-11: Közélet - Fekete Réka:

Vizsgára készülnek a pedagógusok

A kizáró jellegű vizsgatanításon és a gyakorlati próbákon már túl vannak a versenyvizsgázni óhajtó pedagógusok, jelenleg a jövő heti írásbelire készülnek. Háromszéken 53 végleges katedrát, 198 helyettesítő állást és 1360 töredék katedrát hirdettek meg.