Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lejárt szavatosságú vaj és margarinTöredékét szerezték vissza a kiosztott élelmiszernek

2019. július 11., csütörtök, Közélet

Mindössze két tonnányit sikerült begyűjteni a hatóságoknak abból a több mint 17 tonna lejárt szavatosságú élelmiszer-adományból, mely még az előző hónapban érkezett Előpatakra. Az esetről Kovászna megye kormánybiztosi hivatalának jelzése nyomán értesült az állategészségügyi- és élelmiszer-biztonsági igazgatóság.

Mint arról korábban beszámoltunk, az előpataki pünkösdista egyházhoz külföldi adományként több száz kg ruhanemű és lábbeli mellett 7 ezer kg margarin, 5 ezer kg növényi zsír, illetve 5400 kg vaj is érkezett június elsején. Az élelmiszereket a köz­ség lakói között osztották szét Előpatakon, Hidvégen, Ára­patakon, valamint Hetében. A megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság tájékoztatása szerint a termékek szavatossági határideje 2019. május 5-e volt, így elrendelték, hogy a lakosságtól minél rövidebb idő alatt gyűjtsék be az emberi fogyasztásra alkalmatlan vajat, margarint.

Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos tegnap érdeklődésünkre elmondta, a teljes élelmiszer-mennyiség igen kis hányadát, mindössze két tonnát sikerült összeszedni, a felkeresett családoknál sokan azt mondták, hogy eldobták az adományba kapott termékeket, volt aki azt állította, hogy elfogyasztották, mások meg azt, hogy odaadták az állatoknak. Kényszeríteni senkit nem lehet, hogy vissza­adja a kapott termékeket – mondta a megyei élelmiszer-biztonsági hatóság vezetője. Megjegyezte, a lejárt szavatosságú élelmiszereket általában megsemmisítő cégekhez küldik, esetleg állatkertekhez juttatják el, az Előpatakról begyűjtött vajat és margarint a kutyamenhelynek ajánlották fel. A megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság vezetője szerint a külföldi felajánlás címzettje nem ellenőrizte az élelmiszerek szavatossági idejét, mielőtt az szétosztásra került.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 256
szavazógép
2019-07-11: Közélet - Iochom István:

Angol kézművestábor Kézdivásárhelyen

Tizennyolc 8–14 éves gyermek részvételével hétfőn kezdődött és holnap ér véget a kézdivásárhelyi Borudvaron levő Pajtában a Zelegor Törpmanó Egyesület által A világ kütyük nélkül jelszóval szervezett angol-kézműves bejárós tábor.
2019-07-11: Világfigyelő - :

Ugyanazokat az értékeket támogatják és védik (Függetlenség napi fogadás)

Magyarország és az Egyesült Államok ma ugyanazokat az értékeket támogatja és védi – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedd este a Budapest Kongresszusi Központban, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének fogadásán, amelyet az amerikai nemzeti ünnep, a függetlenség napja 243. évfordulójának tiszteletére rendeztek.