Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A cél a rákos betegségek megelőzése

2019. július 11., csütörtök, Világfigyelő

A budapesti Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia megalakulásáról számolt be tegnap a franciaországi Lyonban a nemzeti onkológiai intézetek igazgatóinak éves tanácskozásán Kásler Miklós, Magyarország emberi erőforrások minisztere.

  •  Kásler Miklós. Fotó: lokal.hu
    Kásler Miklós. Fotó: lokal.hu

A húsz ország részvételével júniusban Budapesten megalakult nemzetközi tudós testület összefogja azt az onkológia területén meglévő tudásanyagot, amelyet egymás között megosztva a részt vevő országok jelentős lépéseket érhetnek el a megelőzésben és a kezelésben. Az országok közös munkája megjelenhet például a gyógyszer-innovációban és klinikai kutatásokban is, mutatott rá Kásler Miklós. A fő célkitűzés a rákos betegségek megelőzése, de ezzel együtt a gyógyítás hatékonyságát is növelni szeretnék, ehhez pedig személyre szabott terápia szükséges.

Peter Boyle, a lyoni székhelyű Nemzetközi Prevenciós Kutató Intézet igazgatója elmondta, hogy az onkológiai akadémia megteremtése a legfontosabb fejlemény, amely a rák megelőzésének terén történik Közép- és Kelet-Európában. Az akadémia egyik hatalmas feladata a térségben, hogy megszüntesse azt a szakadékot, amely a nyugat-európai térségtől elválasztja ezen a téren. Európa keleti felében ugyanis rosszabbak a mutatók a megelőzés és a halálozás területén. Az akadémia célja, hogy jó irányba tett változásokat hozzon a megelőzés terén, javítson a rákgyógyítás minőségén.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 256
szavazógép
2019-07-11: Világfigyelő - :

Lemondott a washingtoni brit nagykövet

Lemondott tegnap Sir Kim Darroch, az Egyesült Királyság washingtoni nagykövete, akinek a Trump-kormányzatról szóló, gyakran igen lesújtó értékeléseket tartalmazó bizalmas diplomáciai táviratai a minap kiszivárogtak a brit sajtóhoz, diplomáciai válságot okozva a szoros szövetségesi viszonyt ápoló két ország között. Theresa May miniszterelnök elismerő szavakkal méltatta Sir Kim munkásságát, és mélységes sajnálkozásának adott hangot a nagykövet idő előtti távozása miatt.
2019-07-11: Világfigyelő - :

Bajor beruházások érkeznek Magyarországra

Rövid távon 45 milliárd forint értékű beruházásra készülnek bajorországi vállalatok Magyarországon – jelezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki bajor cégek vezetőivel találkozott tegnap Münchenben. Szijjártó Péter tárgyalt Edmund Stoiber korábbi bajor kormányfővel, a Bajorországban kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) korábbi vezetőjével, valamint találkozott Reinhardt Marx münchen-friesingi érsekkel, a Német Katolikus Püspöki Kar elnökével.