Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bajor beruházások érkeznek Magyarországra

2019. július 11., csütörtök, Világfigyelő

Rövid távon 45 milliárd forint értékű beruházásra készülnek bajorországi vállalatok Magyarországon – jelezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki bajor cégek vezetőivel találkozott tegnap Münchenben. Szijjártó Péter tárgyalt Edmund Stoiber korábbi bajor kormányfővel, a Bajorországban kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) korábbi vezetőjével, valamint találkozott Reinhardt Marx münchen-friesingi érsekkel, a Német Katolikus Püspöki Kar elnökével.

  • Edmund Stoiber fogadja Szijjártó Pétert. FOTÓ: MTI / BURGER ZSOLT
    Edmund Stoiber fogadja Szijjártó Pétert. FOTÓ: MTI / BURGER ZSOLT

Európa legalacsonyabb adói, a jól képzett munkaerő és a felsőoktatási rendszer színvonala nyomán a bajor vállalatok továbbra is rendkívüli mértékben bíznak Magyarországban – hangoztatta a miniszter. Magyarországnak az az érdeke, hogy a bajor vállalatok az új világgazdasági korszak által indokolt technológiai fejlesztéseket Magyarországon hajtsák végre – tette hozzá. Bajorország számára Magyarország a 10. legfontosabb kereskedelmi partner; a bajor import 5 százaléka Magyarországról származik. 150 jelentős bajor vállalat van jelen Magyarországon, amelyek közül a legtöbben a legmagasabb technológiai színvonalat képviselik és a világ autóiparának és az autóipar beszállítóinak legfontosabb szereplői.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 255
szavazógép
2019-07-11: Világfigyelő - :

A cél a rákos betegségek megelőzése

A budapesti Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia megalakulásáról számolt be tegnap a franciaországi Lyonban a nemzeti onkológiai intézetek igazgatóinak éves tanácskozásán Kásler Miklós, Magyarország emberi erőforrások minisztere.
2019-07-11: Belföld - :

Eladósít a kormány

Másodszor vett fel hatalmas kölcsönt külföldről idén az állam. Kedden a pénzügyminisztérium kétmilliárd eurót kölcsönzött: 1,4 milliárd eurót 12 éves futamidőre, 600 millió eurót pedig 30 évre – tájékoztat a Ziarul Financiar nyomán a Maszol. A román államadósság jelenleg a GDP 35 százalékát teszi ki.