Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Románia nehezíti a kapcsolatok javítását

2019. július 11., csütörtök, Belföld

Románia olyan nyilatkozatot tett, amely nehezíti a kétoldalú kapcsolatok javítását – tudatta Magyarország külgazdasági és külügyminisztere tegnap, a román külügyminisztérium Szijjártó Péter és Teodor Meleşcanu keddi tárgyalásáról kiadott közleményére reagálva.

A román fél azt írta, hogy Szijjártó Péter a román „igazságszolgáltatási intézmények ítéleteinek figyelmen kívül hagyását és a román állam igazságügybe való beavatkozását kérte” – tudatta a magyar diplomácia. A román nyilatkozat szerint Meleşcanu azt mondta, hogy a hatalmi ágak szétválasztásának jegyében a kormány nem avatkozhat az igazságügy tevékenységébe. Szijjártó Péter erre reagálva közölte: egy európai értékeket tiszteletben tartó jogállamban nem azokat büntetik, akik például egy temetőnél békésen demonstrálnak, hanem azokat, akik őket megtámadják. Hozzátette: fenntartják, hogy a román parlament és a kormány dolga mindent megtenni és megfelelő jogi környezetet teremteni azért, hogy a kisebbségek gyakorolhassák a jogaikat, és senki ne büntesse diszkriminatív módon „horrorisztikus összegekre” a nemzeti közösség tagjait pusztán azért, mert jelképeiket használják.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2296
szavazógép
2019-07-11: Belföld - :

Hírsaláta

MAGYAR SZÜLŐK VÁLSÁGSTÁBJA. Óriási gond van Romániában a közoktatással, azon belül a magyar közoktatással – nyilatkozta Csíki Csenge, a Magyar Szülők Szövetségének elnöke annak kapcsán, hogy a magyar diákok az elmúlt öt év legalacsonyabb eredményét érték el az érettségin.
2019-07-11: Belföld - :

Egyelőre csak nyugdíjemelés lesz

A kedd este közzétett új nyugdíjtörvény csak 2021 szeptember elsején lép életbe, addig csak az évenkénti nyugdíjemelésekre kerül sor – figyelmeztet az avocatnet portál, amely röviden összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat.