Egyelőre csak nyugdíjemelés lesz

2019. július 11., csütörtök, Belföld

A kedd este közzétett új nyugdíjtörvény csak 2021 szeptember elsején lép életbe, addig csak az évenkénti nyugdíjemelésekre kerül sor – figyelmeztet az avocatnet portál, amely röviden összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat.

Most a nyugdíjpont értékét emelik, és ennek alapján számolják újra a nyugdíjakat; egyesek növekedni fognak, de egyik sem csökkenhet a jelenlegi szint alá. A többi rendelkezés – köztük a sokgyermekes anyáknak járó kedvezmény – három év múlva alkalmazható. A nyugdíj-járulékot utólag is be lehet majd fizetni, és csak egyféle előrehozott nyugdíj lesz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1511
szavazógép
2019-07-11: Belföld - :

Románia nehezíti a kapcsolatok javítását

Románia olyan nyilatkozatot tett, amely nehezíti a kétoldalú kapcsolatok javítását – tudatta Magyarország külgazdasági és külügyminisztere tegnap, a román külügyminisztérium Szijjártó Péter és Teodor Meleşcanu keddi tárgyalásáról kiadott közleményére reagálva.
2019-07-11: Belföld - :

Neaga lemondott

Kedd este lemondott tisztségéről Narcis Neaga, a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) ügyvivő vezérigazgatója. A társaság közleménye szerint Neaga a „román gazdaság érdekében” hozta meg döntését.