Neaga lemondott

2019. július 11., csütörtök, Belföld

Kedd este lemondott tisztségéről Narcis Neaga, a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) ügyvivő vezérigazgatója. A társaság közleménye szerint Neaga a „román gazdaság érdekében” hozta meg döntését.

  • Fotó: Agerpres
    Fotó: Agerpres

A vezérigazgató kifejtette: négymilliárd euró értékben indított el különböző projekteket, amelyek a közeljövőben hozzájárulnak Románia fejlődéséhez, ezért kíván dolgozni a továbbiakban is. Narcis Neaga nem először válik meg az országos útügy vezetésétől: először 2013-ban nevezték ki a társaság élére, azóta pedig többször is leváltották, hogy később újra kinevezzék. Legutóbb tavaly májusban Viorica Dăncilă kormányfő nevezte ki, aki most a menesztését kérte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2356
szavazógép
2019-07-11: Belföld - :

Egyelőre csak nyugdíjemelés lesz

A kedd este közzétett új nyugdíjtörvény csak 2021 szeptember elsején lép életbe, addig csak az évenkénti nyugdíjemelésekre kerül sor – figyelmeztet az avocatnet portál, amely röviden összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat.
2019-07-11: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Még tart a helyreállítás (Tavaly nyári árvízkárok)

Egy évvel a tavalyi, Háromszéken is pusztító áradások után az érintett területeken végzett helyreállítási munkálatokat ismertette csütörtökön Sebastian Cucu. Kovászna megye kormánymegbízottja egy nappal korábban terepen is szemügyre vette, miként haladnak a kivitelezéssel, és mint arról beszámolt, a megrongálódott utak, közintézmények mintegy felét építették újjá, hozták helyre.