Neaga lemondott

2019. július 11., csütörtök, Belföld

Kedd este lemondott tisztségéről Narcis Neaga, a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) ügyvivő vezérigazgatója. A társaság közleménye szerint Neaga a „román gazdaság érdekében” hozta meg döntését.

A vezérigazgató kifejtette: négymilliárd euró értékben indított el különböző projekteket, amelyek a közeljövőben hozzájárulnak Románia fejlődéséhez, ezért kíván dolgozni a továbbiakban is. Narcis Neaga nem először válik meg az országos útügy vezetésétől: először 2013-ban nevezték ki a társaság élére, azóta pedig többször is leváltották, hogy később újra kinevezzék. Legutóbb tavaly májusban Viorica Dăncilă kormányfő nevezte ki, aki most a menesztését kérte.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1528
szavazógép
2019-07-11: Belföld - :

Egyelőre csak nyugdíjemelés lesz

A kedd este közzétett új nyugdíjtörvény csak 2021 szeptember elsején lép életbe, addig csak az évenkénti nyugdíjemelésekre kerül sor – figyelmeztet az avocatnet portál, amely röviden összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat.
2019-07-11: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Még tart a helyreállítás (Tavaly nyári árvízkárok)

Egy évvel a tavalyi, Háromszéken is pusztító áradások után az érintett területeken végzett helyreállítási munkálatokat ismertette csütörtökön Sebastian Cucu. Kovászna megye kormánymegbízottja egy nappal korábban terepen is szemügyre vette, miként haladnak a kivitelezéssel, és mint arról beszámolt, a megrongálódott utak, közintézmények mintegy felét építették újjá, hozták helyre.