Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Legszebb zöldövezet versenyEldőlt, melyik tömbház nyerte a biciklitárolót

2019. július 12., péntek, Közélet

Kihirdette Sepsiszentgyörgy önkormányzata, melyik a legszebb lakónegyedi zöldövezet. A tavasszal meghirdetett versenyre 18 pályázat érkezett, az önkormányzat és a sajtó képviselőiből álló elbírálóbizottság döntése értelmében a fődíjra egy Csíki negyedbeli tömbház előtti zöldövezet bizonyult érdemesnek, a második helyet egy Stadion utcai tömbház előtti zöldövezet gondozói szerezték meg, és egy Puskás Tivadar utcai tömbház előtt kialakított kertecske végzett a harmadik helyen. Amint arról korábban beszámoltunk, a fődíj egy 18 férőhelyes kerékpártároló, de jutalmat kapott minden lakótársulás, magánszemély, amely/aki a versenyre benevezett.

  • Az első helyezett
    Az első helyezett

Az önkormányzat A mi városunk, a mi felelősségünk címmel hirdette meg a versenyt június 7-én záruló benevezési határidővel, amelyet később a hónap végéig kitoltak. A város gondozottságának növelését szolgáló megmérettetést első alkalommal szervezték meg. A városimázs-iroda közlése szerint 18, fotókkal ellátott pályázat futott be a lakónegyedi zöldövezeteket gondozó lakók és lakótársulások részéről. A zöldövezeteket a múlt héten látogatta végig a zsűri, amelynek tagjai Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Barta Mónika, a városimázs-iroda vezetője, Bardócz Ottília, a városi kertészet munkatársa, Farcádi Botond, lapunk főszerkesztője, valamint Vlad Andrei Manolăchescu, a We Radio programigazgatója voltak. A nyertest pontozási rendszer alapján jelölték ki az alábbi szempontok mentén: a zöldövezet gondozásába befektetett munka minősége és mennyisége, a növények szépsége, változatossága, az övezetek tisztasága és gondozottsága.

A zsűri pontszámai alapján a 2019 legszebb lakónegyedi zöld­övezete címet az Otthon sétány 13. szám, 29-es tömbházának A lépcsőházához tartozó terület érdemelte ki. Ez a zöldövezet rendelkezik a leggazdagabb, legváltozatosabb növényvilággal, s látható volt az is, hogy gondozásába hosszú időn keresztül sok munkát fektettek a lakók. Mind­össze félpontos különbséggel a második helyezést a Stadion utca 13. szám, 22-es tömbház A lépcsőházához tartozó zöldövezet gondozói érték el, itt találkoztak a legkülönlegesebb növényzettel a zsűri tagjai. Harmadik helyen végzett a Puskás Tivadar utca 64. szám, 33-as tömbházának A lépcsőházához tartozó terület gondozója, az övé volt a legrendezettebb és leggondozottabb övezet.

A dobogósokon kívül különdíjban részesült a Cigaretta utca 75. számhoz tartozó zöldövezet, ezt ítélték a verseny legkreatívabb és legbarátságosabb zöldövezetének az elbírálók. A fődíjat jelentő, 14 ezer lej értékű kerékpártárolón kívül a résztvevők belépőket kapnak a Művész moziba, a városi strandra, a Sugás Spába, a sugásfürdői kalandparkba, a kezelőközpontba és a mászófalhoz. Mind a tizennyolc versenybe benevezett zöldövezet gondozói a városi kertészet jóvoltából különböző növények, virágok és padok közül választhatnak majd az önkormányzat 2020-as zöldövezet-szépítési programjának keretében. Az említett javakat az önrész kifizetése nélkül 1500 lej értékig igényelhetik.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 963
szavazógép
2019-07-12: Közélet - Iochom István:

Miért nem félnek az embertől? (Medvék Bálványosfürdőn)

Habár az utóbbi években Bálványosfürdőn látványosan elszaporodtak a medvék, ez idáig szerencsére nem történt medvetámadás. A medvék fényes nappal sétálnak a fürdőtelepen, a hétvégi házak környékén is mindennapi vendég egy-egy bocsos anyaállat. A Facebookon elég gyakran  szerepelnek olyan képek, amelyeken élelmet kolduló medvék láthatók.
2019-07-12: Közélet - Fekete Réka:

Több, mint kerékpárműhely

Ha kerékpárral érkezel a hegyről és sáros a bringád, nem kell egyből hazakarikáznod, betérhetsz a kerékpármosóba, ahol magad takaríthatod meg kétkerekűdet, ha elfáradtál, megpihenhetsz egy csésze kávé vagy egy pohár frissen facsart gyümölcslé mellett, eközben, ha szükséges, a fiatal szakik a járgányodat is átnézik, hogy minden rendben van-e.