Kohéziós politika

2019. július 24., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A nemzeti régiók gazdasági lemaradásának megszüntetéséért indított polgári kezdeményezés beleillik az unió kohéziós politikájába, hiszen az unió nem fejlődhet harmonikusan, míg a nemzeti régiók le vannak maradva – fejtette ki a kezdeményezést előterjesztő Székely Nemzeti Tanács elnöke a magyar televízióban.

  • Forrás: SZNT
    Forrás: SZNT

Izsák Balázs hangsúlyozta, az uniós források elosztása nem átlátható Romániá­ban, Székelyföld nem fér hozzá a saját fejlesztéseihez szükséges forrásokhoz, így lemaradása a környező román többségi régiókhoz viszonyítva fokozódik. A kezdeményezés szerint úgy kell az uniós forrásokat biztosítani, hogy fennmaradjon azon régiók önállósága, amelyek kollektív önazonossággal rendelkeznek és hordozói nemzeti kultúráknak, nem rendelkeznek önálló közigazgatással. Ezek közé tartozik Székelyföld is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2375
szavazógép
2019-07-24: Pénz, piac, vállalkozás - :

Gazdasági műhelytábor

Jubileumi műhelytábort tart augusztus végén a Junior Business Club Egyesület.
2019-07-24: Pénz, piac, vállalkozás - :

Sikeresek a roncsprogramok

A kormányban tárgyalások folynak arról, hogy kiegészítsék a gépkocsik roncsprogramját –  közölte az év első hat hónapi mérlegének bemutatóján Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter, aki szerint erre azért lenne szükség, mert a célra elkülönített 320 millió lejes költségvetési keret, amely 35 ezer régi autó törlésére elegendő, június végére elfogyott.