Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Salvini zsarolással vádolja Berlint

2019. augusztus 2., péntek, Világfigyelő

Zsarolásnak nevezte Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga kormánypárt vezetője Berlin kérését, miszerint csak akkor vesz át menedékkérőket Olaszországtól, ha Róma engedélyezi a Sea-Eye német nem kormányzati szervezet (NGO) hajójának kikötését 40 migránssal a fedélzetén.

Salvini közösségi oldalán tudatta, hogy Berlin ezt szabta feltételként az Európai Bizottság felé, amely erről értesítette Rómát. Ez tényleges zsarolás – jelentette ki az olasz belügyminiszter, aki szerint Berlin követelése bizonyítja, hogy a többi európai ország Olaszországot saját menekülttáborának tartja. „Ennek vége, nem parancsol nekünk senki, és nemet mondunk az invázióra” – szögezte le Matteo Salvini. A berlini kormány korábban jelezte, hogy kész egy csoportot átvenni abból a több mint 130 emberből, akinek a Gregoretti nevű olasz hadihajó nyújtott segítséget a Földközi-tengeren. Annak kikötését a szicíliai Augustában szerdán engedélyezte Matteo Salvini, miután Németország mellett még Franciaország, Portugália, Luxemburg és Írország is jelentkezett a migránsok kisebb csoportjainak befogadására. Ezzel egy időben Matteo Salvini szerdán belügyminiszteri rendelettel megtiltotta a Sea-Eye hajójának kikötését az olaszországi partokon. Az Alan Kurdi nevű hajóról van szó, amely negyven főt vett fedélzetére a líbiai vizeken.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 645
szavazógép
2019-08-02: Világfigyelő - :

Putyin bevetette a hadsereget (Amerika is segítséget ajánlott)

Elrendelte a hadsereg bevetését a Szibériában és a Távol-Keleten pusztító eredőtüzek ellen Vlagyimir Putyin orosz elnök – közölte a Kreml sajtószolgálata. A szibériai erdőtüzek elleni küzdelemben Vlagyimir Putyinnak segítséget ajánlott fel Donald Trump amerikai elnök is.
2019-08-02: Világfigyelő - :

Készülnek a szakításra a britek

A brit kormány bejelentette tegnap, hogy további több mint kétmilliárd fontot fordít a brit európai uniós tagság megállapodás nélküli megszűnésére való felkészülésre.