Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Amerikai szankciók az iráni külügyér ellen

2019. augusztus 2., péntek, Világfigyelő

Az amerikai kormányzat szankciókkal sújtotta Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminisztert. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerint a szankciók újabb lépést jelentenek azon erőfeszítések sorában, amelyekkel Washington megpróbálja megakadályozni, hogy az iráni rendszer újabb erőforrásokhoz jusson, amelyek révén elősegítheti a terrorizmust és elnyomhatja az iráni népet.

„Az iráni rezsim elősegíti és támogatja a terrorizmust, börtönbe vet és megkínoz ártatlan irániakat, külföldi konfliktusokat szít Szíriában és Jemenben, valamint az elmúlt hetekben kiterjesztette nukleáris programját” – fogalmazott az amerikai külügyminiszter közleménye. Az amerikai kormányzat fokozódó mértékben gyakorol nyomást Teheránra. Ennek jegyében hozza meg büntetőintézkedéseit, így akadályozza az iráni nyersolaj eladását is. Elemzők szerint Washington így akarja ismét tárgyalóasztalhoz és az atomprogramjáról szóló új megállapodás megvitatására kényszeríteni Teheránt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 643
szavazógép
2019-08-02: Világfigyelő - :

Készülnek a szakításra a britek

A brit kormány bejelentette tegnap, hogy további több mint kétmilliárd fontot fordít a brit európai uniós tagság megállapodás nélküli megszűnésére való felkészülésre.
2019-08-02: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Közkedveltté vált a hagyományos termékvásár

Mintegy félszáz erdélyi és székelyföldi termelő, illetve kézműves hozza el portékáit augusztus első hétvégéjén Sepsiszentgyörgy főterére a népszerű hagyományos vásárra. Az első alkalommal 2013 júniusában megszervezett rendezvény célja az volt, hogy a helyi termelők, kézművesek bemutatkozhassanak – azóta töretlen az igény a vásárlók részéről.