Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Törzsi dallamok Sepsiszentgyörgy főterén

2019. augusztus 5., hétfő, Közélet

A Diákok éve tematikus év Ütős nyár Sepsiszengyörgyön! rendezvénysorozata részeként adott koncertet az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes a péntek esti órákban, első ízben szólaltatva meg törzsi dallamait a megyeszékhely főterén. A több száz fős közönség áttapsolta a koncertet, a fiatalabbak tánccal méltatták a zenekart.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Este hét órától vehettek részt egy különleges világ körüli utazáson a kőszínpad környékét megtöltők: a négyfős Talamba Ütőegyüttes több mint ötven hangszerrel hívta életre Afrika, Latin-Amerika, Tahiti vagy éppen a Balkán dallamvilágát.

Az egyéb alkalmakkor akár 500 hangszert is megszólaltató formáció húszéves jubileumát ünnepli: 1999-től követhetik munkásságát az érdeklődők. A Talamba szerelmesei legközelebb Győrben, majd Debrecenben láthatják viszont a zenekart.

Az Ütős nyár Sepsiszentgyörgyön! programsorozat eddig három előadást tudhat maga mögött, augusztus folyamán pedig további két eseményre számíthatunk: 16-án a Learn2Drum interaktív műhelygyakorlaton, 23-án Ádám Julcsi (zene) és Török Csongor (tűzmutatvány) koprodukcióján vehetünk részt.

Ferencz Alpár

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1137
szavazógép
2019-08-05: Jegyzet - Demeter Virág Katalin:

Jó szándék, félbetörve (Tollraforgó)

A már meglévő autómosók mellett egyre-másra nyílnak Sepsiszentgyörgyön a hasonló önkiszolgáló létesítmények.
2019-08-05: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Ellenőrzik a háromszéki állattartókat

Mintegy háromszáz háromszéki állattartót keresnek fel szeptember derekáig a megyei állategészségügyi hatóság felügyelői, akik azt vizsgálják, eleget tesznek-e kötelezettségeiknek, melyeket bizonyos támogatások elnyerésekor vállaltak.