Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Amerikai merényletekElítélni a rasszizmust és a fehér felsőbbrendűséget

2019. augusztus 6., kedd, Világfigyelő

A nemzetnek egyhangúlag el kell ítélnie a rasszizmust, az elvakultságot és a fehér felsőbbrendűséget – hangsúlyozta tegnap Donald Trump amerikai elnök, reagálva a hét végén elkövetett, számos halálos áldozatot és sebesültet követelő két tömegmészárlásra. Az elnök a Fehér Házból valamennyi amerikai tévécsatornán élőben közvetített beszédében hangsúlyozta, ezekre az ideológiákra csapást kell mérni, a gyűlöletnek nincs helye Amerikában.

  • Donald Trump. Fotó: AP News
    Donald Trump. Fotó: AP News

Trump az internetet, a sajtót, a videójátékokat okolta e gyűlöletből fakadó bűncselekményekért. Az internetet veszélyesnek nevezte a radikalizálódott és zavart elméjűek számára, a videójátékokról pedig úgy vélekedett, hogy ünneplik az erőszakot. Fel kell hagynunk az erőszak dicsőítésével társadalmunkban – szögezte le.

Belföldi terrorizmusnak minősítette a szombaton a texasi El Pasóban és vasárnapra virradóra az ohiói Daytonban elkövetett tömeggyilkosságokat. Közölte: utasítja az igazságügyi minisztériumot a törvényhozásnak teendő olyan javaslatra, amely biztosítja, hogy a gyűlölet-bűncselekmények és a tömegmészárlások elkövetői halálbüntetést kapjanak. Hozzátette: a halálbüntetést ezekben az esetekben gyorsan, határozottan és évekig tartó szükségtelen késlekedés nélkül kell meghozni.

Donald Trump sürgette a mentális betegségekre vonatkozó törvények reformját, mondván, az esetleges fenyegetések elkerülése végett jobban és korábban kell azonosítani az ilyen betegségekkel küszködőket. Ha szükséges, a várhatóan erőszakos cselekményeket elkövetőket el kell különíteni a társadalomtól – fogalmazott, egyértelműen a mentális betegségeket és a gyűlöletet, nem pedig a fegyvertartást téve felelőssé a történtekért.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1111
szavazógép
2019-08-06: Belföld - :

Új vezető a csendőrségnél

Elrendelte tegnap Ionuţ Sindile, a Román Csendőrség főparancsnokának tisztségből való felmentését Mihai Fifor.
2019-08-06: Világfigyelő - :

A brit kormány csatlakozik (Perzsa-öbölbeli biztonsági kezdeményezés)

A brit kormány bejelentette, hogy csatlakozik az amerikai kezdeményezéshez a kereskedelmi hajók védelmére a Perzsa-öbölben, hogy biztonságosan haladhassanak át a Hormuzi-szoroson, ahol Irán az elmúlt időszakban több hajót is lefoglalt vagy feltartóztatott.