Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Afrikai menekültek csónakkal keltek át a tengeren

2019. augusztus 6., kedd, Világfigyelő

Önerőből kelt át egy motoros csónakkal a tengeren és az olaszországi Lampedusa szigetére érkezett egy afrikai migránscsoport tegnap. Negyvennyolcan érkeztek meg, több társuk a tengerbe veszett.

  • Lampedusa szigetén kötöttek ki. Fotó: Ansamed
    Lampedusa szigetén kötöttek ki. Fotó: Ansamed

A csoportban huszonhét nő, köztük három várandós asszony és hat gyerek van. Többségük Elefántcsontpartról származik, de vannak köztük Maliból és Tunéziából útra keltek is. Beszámolójuk szerint Líbiából indultak el és egy motoros hajóval két nap alatt tették meg az utat Lampedusáig. A tengeri átkelés alatt többen a vízbe fulladtak: a túlélők egy csecsemőt és egy fiatalembert említettek, de nem tudták pontosan megmondani, hány áldozatról van szó.

A lampedusai érkezéskor az olasz hatósági orvosok megállapították, hogy a csoport tagjai súlyos kiszáradásban szenvednek, többen légzési panaszokkal érkeztek. A bevándorlókat a szicíliai regisztrációs központokba helyezik át. Az olasz hatóságok azonosítják és kikérdezik a csoport tagjait az esetleg köztük megbújó embercsempészek azonosítására.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 645
szavazógép
2019-08-06: Világfigyelő - :

Autóba rejtett pokolgép robbant Kairóban

Tegnapra virradóra erőteljes robbanás rázta meg Kairó belvárosát. Az eset a Nílus-rakparton, az egyiptomi onkológiai intézet előtt történt. Egy forgalommal szemben haladó autó összeütközött három másikkal, az ütközés pedig nagy erejű robbanást váltott ki.
2019-08-06: Világfigyelő - :

A török hadsereg bevonul Északkelet-Szíriába

A török hadsereg be fog vonulni Északkelet-Szíriába, az Eufrátesz folyótól keletre eső területre, amelyet az Ankara által terrorszervezetnek tekintett Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia tart ellenőrzése alatt – jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök. Jelezte, hogy erről már tájékoztatták Washingtont és Moszkvát is. Hozzátette: Törökország nem maradhat csendben, miközben az YPG belövéseivel megsérti a török–szíriai határt.