Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, U20Győzelem és középdöntő

2019. augusztus 7., szerda, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC két kosarasával, Kovács Renátával és Orbán Nikolettel a kezdő ötösben Románia 53 pontos, azaz 100–47-es arányú vereséget mért a házigazda Koszovó válogatottjára a Pristinában zajló húsz év alatti női B-osztályos Európa-bajnokságon. A hétfő este megnyert mérkőzésnek köszönhetően a Cătălin Tănase irányította csapat második lett Törökország mögött a C-csoportban, s ma 17.30 órától a középdöntő első körében a finnek legjobbjaival találkozik.

  • Orbán Nikolett. Fotó: FIBA
    Orbán Nikolett. Fotó: FIBA

A román válogatott remekül kapta el a találkozó rajtját, miután Cătălin Tănase lányai össze­hoztak egy 12–0-s rohamot és a hazai együttes csak négy perc elteltével tudott eredményes lenni (12–2). A folytatás is Kovácsékról szólt, akik 22 pontos előnnyel zárták az első negyedet és nagyjából eldöntötték a párharc végkimenetelét (28–6). A második játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét alakulat játékosai szórták a pontokat és az együttesek 54–29-es romániai vezetésnél vonultak szünetre.

A térfélcsere után egy kicsit nehezen lendültek játékba a csapatok, a harmadik negyed első kosarát a házigazdák jegyezték, a román válogatott pedig csak bő két perc után, Kovács révén volt eredményes. Újabb kosárváltás után azonban rákapcsoltak a Tănase-lányok, s miután 13 ponttal megnyerték a szakaszt, 38 pontos előnyről várták az utolsó felvonást (83–45). Erre már teljesen összeesett, megtört a koszovói válogatott, így a negyedik játékrész egyszerű edzés volt a román csapatnak, amely végül 100–47-re (28–6, 26–23, 29–16, 17–2) győzedelmesedett.

A kezdőként pályára lépő Kovács 19 percet játszott, és a 4 pontja mellett 3 lepattanót és 1 gólpasszt jegyzett. A Sepsi-SIC másik játékosa, Orbán Nikolett ezúttal is dupla duplával fejezte be a meccset, miután 16 pontot dobott és 14 labdát szedett le. A Kézdivásárhelyi SE kosaraslánya, Biszak Boglárka sérülése előtt 17 percet töltött a pályán, nem szerzett kosarat ugyan, de volt 5 lepattanója, 6 asszisztja (ezzel ő volt a válogatott és a mezőny legjobb gólpassz adója) és 5 szerzett labdája.
A keddi szünnap után ma a középdöntő első fordulójával folytatódik a B-osztályos kontinenstorna, és a román válogatott 17.30 órától Finnországgal találkozik. Csütörtökön következik a bolgárok elleni összecsapás, amit szintén délután fél hattól tűztek műsorra. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 933
szavazógép
2019-08-06: Közélet - Iochom István:

Visszahelyezték a pert Kézdivásárhelyre (A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellen)

Keddre meghozta a Brassói Táblabíróság döntését abban az ügyben, hogy ki az illetékes alapfokon letárgyalni a román állam által az ozsdolai Láros Közbirtokosság ellen indított pert. Az ítélet szerint visszahelyezik a pert a Kézdivásárhelyi Bíróságra. A tét óriási, hiszen 2900 hektáros erdőről van szó, amelyet 986 tagnak ítéltek vissza tizenhat évvel ezelőtt, és abban az esetben, ha netalán a bíróság az állam javára dönt, ez további visszaállamosításokra teremthet rendkívül veszélyes precedenst.
2019-08-07: Magazin - :

A jó zenét szeretnék képviselni

Sepsiszentgyörgy főterén a Diákok éve tematikus év Ütős nyár programsorozata részeként adott nagy sikerű koncertet az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttes. A fellépés apropóján Zombor Leventével, a zenekar frontemberével beszélgettünk.