Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Növelnék a védelmi költségeket

2019. augusztus 8., csütörtök, Világfigyelő

Tárgyalásokat kezdett az Egyesült Államok Dél-Koreával a védelmi költségekről – közölte tegnap Donald Trump amerikai elnök. Dél-Korea nagyon gazdag, amely most érzi, hogy kötelessége a hozzájárulás az Amerikai Egyesült Államok által biztosított katonai védelemhez – fogalmazott bejegyzésében.

  • Fotó: Politico
    Fotó: Politico

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó egy hónappal ezelőtt tett látogatást Dél-Koreában, és akkor bejelentette, hogy a két ország megvitatta a védelmi költségek – Bolton megfogalmazásában – észszerű és korrekt módon történő megosztását. Washington és Szöul idén februárban megállapodást írt alá arról, hogy Szöul 70,3 millió dollárral növelve 927 millió dollárra emeli hozzájárulását a térségben tartózkodó amerikai csapatok költségeinek fedezéséhez. Az egyezmény átmeneti időre, egy esztendőre szól. Amerikai elemzők megjegyzik: az elnök Mark Esper amerikai védelmi miniszter most kezdődő szöuli látogatása előtt tette közzé bejegyzését.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1916
szavazógép
2019-08-08: Világfigyelő - :

Közös műveleti központot létesítenek (Észak-Szíria)

Közös műveleti központ létrehozásáról állapodott meg Törökország és az Egyesült Államok az Észak-Szíriába tervezett biztonsági övezet kialakításáról és annak igazgatásáról – közölte tegnap a török védelmi minisztérium azt követően, hogy véget értek Ankarában az amerikai és a török katonai illetékesek hétfő óta tartó tárgyalásai.
2019-08-08: Sport - :

Serena Williams keres a legtöbbet (Sportélet)

Sorozatban a negyedik évben lett Serena Williams amerikai teniszező a legjobban kereső női sportoló.