Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kosárlabda, U20Súlyos vereség a finnektől

2019. augusztus 8., csütörtök, Sport

Súlyos vereségbe szaladt bele az U20-as román válogatott, amely 91–45 arányban kapott ki Finnországtól a Pristinában zajló húsz év alatti női B-osztályos Európa-bajnokság középdöntőjében. Akárcsak az előző meccsen, a megyeszékhelyi Sepsi-SIC két kosarasa, Kovács Renáta, valamint Orbán Nikolett ott volt a kezdő ötösben, és összesen 13 ponttal segítettek csapatukon. Ma délután ismét játszanak Cătălin Tănase tanítványai, akik 17.30 órától a bolgárok legjobbjai ellen próbálják behúzni a győzelmet.

  • Kovács Renáta. Fotó: FIBA
    Kovács Renáta. Fotó: FIBA

Finn hárompontossal indult a találkozó, amire Orbán egy duplával válaszolt. Az északiak újabb triplájára már nem tudtak felelni Kovácsék, akiknek az első negyed felén tízpontos volt a hátrányuk (6–16). A folytatásban a finn válogatott irányította a küzdelmet, a jó védekezéshez eredményes támadás párosult, és magabiztos vezetéssel zárták a szakaszt (12–27). A második negyedben még gyengébben és sok hibával játszott a Cătălin Tănase edzette csapat, ellenfeleik pedig támadásról támadásra növelték előnyüket. Ebben a játékrészben a román válogatott csak 7 pontot szerezett, Finnország viszont 26-ot, és már eldőlni látszott a párharc (19–53).

A térfélcsere után sem ment jobban a romániai lányoknak, akik nem tudtak mit kezdeni a remekelő Awak Kuierrel, kinek az irányításával szárnyalt a finn nemzeti csapat. A harmadik tíz percben valamelyest javult a románok támadójátéka, illetve defenzívája, hiszen ezúttal 9 pontot szereztek és „csak” 23 pontot engedtek ellenfeleiknek (28–76). Megnyugtató előnnyel a kezükben a finnek kiengedtek, s Romániának így sikerült megnyerni az utolsó negyedet, ám ez csak olcsó vigasz volt, miután 45–91-re (12–27, 7–26, 9–23, 17–15) veszítették el az elődöntőbe jutás szempontjából fontos mérkőzést.

A mezőny és Finnország legjobbja Kuier volt, aki 24 pontot jegyezett. Kovács Renáta 19 percet játszott, és 3 pontja mellett volt két lepattanója is. Orbán Nikolett a román válogatott legeredményesebbjeként fejezte be a meccset, ugyanis 10 pontot és 6 leszedett labdát tett be a közösbe. (tibo)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 939
szavazógép
2019-08-08: Sport - :

Serena Williams keres a legtöbbet (Sportélet)

Sorozatban a negyedik évben lett Serena Williams amerikai teniszező a legjobban kereső női sportoló.
2019-08-08: Sport - :

Döntetlent játszott a Fradi Zágrábban (Labdarúgás, Bajnokok Ligája-selejtező)

A Ferencváros kedden döntetlent játszott a horvát Dinamo Zag­reb otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén.