Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Emlékezzünk hőseinkre Úzvölgyében

2019. augusztus 9., péntek, Nyílttér

A Magyar Megmaradásért Mozgalom augusztus 26-án, hétfőn 12 órára az Úzvölgyében immár hagyományosan megtartandó megemlékezésre szólítja Székelyföld, Erdély, Európa és világszerte mindazokat, akiknek fáj az úzvölgyi magyar hadi temető erőszakos elfoglalása és jogtalan kisajátítása, a földjében örökre megpihent katonáink kegyeletének megsértése és lábbal tiprása. Mindazokat, akik vissza akarják állíttatni az eredeti állapotát.

A területeinket elorozzák, sírjainkat meggyalázzák, a jussunk, halottaink és méltóságunk védelmében kiálló nemzettársainkat meghurcolják, bántalmazzák és megbírságolják. Ősi földünkön jövevényeknek, betolakodóknak, hazátlanoknak neveznek, illetve tekintenek, és ekképp is kezelnek minket.

Nem tűrhetjük, hogy ez tovább folytatódjon! Véget kell vetni a hatalmi önkényeskedésnek! Erre együtt képesek vagyunk, de csak együtt vagyunk képesek erre! Csak tömeges jelenlétünkkel tudjuk megüzenni és nyomatékosítani, hogy ragaszkodunk a gyökereinkhez és igazsághoz, a szülőföldünkhöz és önazonossághoz, a hősi halottjaink tiszteletéhez és nyugalmához. Csak így tudjuk hitelesen megmutatni, hogy vagyunk és kifejezni, hogy továbbra is lenni akarunk!

Bedő Zoltán, a mozgalom vezetője

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1153
szavazógép
2019-08-09: Magazin - :

Ma kezdődik a mekkai zarándoklat

Augusztus 9-én kezdődik a háddzs, a muszlim hívők hagyományos mekkai zarándoklata. A háddzs szó szerint azt jelenti: elindulni egy hely felé. Az iszlám hit ötödik oszlopának és legjelentősebb megnyilatkozásának számító zarándoklatot minden erre testi és anyagi értelemben alkalmas muszlim férfinak és nőnek végre kell hajtania legalább egyszer, ha távolléte nem okoz nagy nehézséget családjának. Ugyanakkor mód van helyettes állítására, a szertartásokat egy barát vagy ismerős is elvégezheti, a zarándoklatot teljesítők a hádzsi szót illeszthetik nevük elé.
2019-08-09: Nyílttér - :

Köszönet a segítőknek

Hálásan köszönöm elsősorban a bibarcfalvi református egyházközség vezetőinek, Fancsal Zsolt tiszteletes úrnak, Barthalis Zoltán és Trandafir Szabolcs gondnokoknak, illetve mindazoknak a presbitereknek, egyházközségi tagoknak, jó szomszédoknak, barátaimnak, akik a június 7-i tűzesetet követően segítségemre siettek, az oltásban segítettek, utána szállást biztosítottak, akik azóta is mellettem állnak és mindenben segítenek.