Kiszorították a Fideszt a népszavazásból?

2007. július 12., csütörtök, Világfigyelő

Amíg Pokorni Zoltán a három, korábban jóváhagyott, lejárt határidejű fideszes népszavazási kérdés személyes átadásával bajlódott, egy magánszemély e-mailen, pontban a lejárt határidő utáni percben ellenkező tartalmú kérdéseket adott be az Országos Választási Bizottsághoz. Ha a testület jövő szerdán az ellenkérdéseknek adja meg az elsőbbséget, a Fidesz nem népszavaztathat a kórházprivatizáció, a gyógyszerforgalmazás és a termőföld ügyében.

Valójában Kálmán László nyelvészprofesszor adta be a kérdéseket. A TV2-nél jelentkező nyelvész szerint a Fidesz téved, neki semmi köze a kormányhoz. A Tényeknek azt mondta, reméli, hogy az ő kérdéseit hitelesítik. Tudomása szerint a sorrendiség számít, és ő nyújtotta be hamarabb a kérdéseket. Mint mondta, a hírekből tudta, hogy Pokorni Zoltán pontban négykor kívánja benyújtani a Fidesz kérdéseit, ezért időzítette így akcióját. Ismét nagy politikai csatározás várható az Országos Választási Bizottság következő, július 18-i ülésén. A testületnek kell eldöntenie, hogy Kálmán túljárt-e a Fidesz eszén.

A népszavazási kérdésekben aktivizálódott Pokorni csupán zavarkeltő akciónak tartja a történteket, ami szerinte nem zavarhatja meg a párt elsőségét, mert hétfőn nem tűnt föl neki, hogy ,,Gyurcsány Ferenc vagy Hiller István ott ülne előttünk a sorban, és megelőzött volna minket, bár átfutott a fejemen, hogy ilyen csalafintaságon töri a fejét a szocialista párt". A Fidesz vádjait a szocialisták sajtótájékoztatón utasították vissza.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 435
szavazógép
2007-07-12: Belföld - x:

Hírsaláta

KILÉPETT AZ ELNÖKI VIZSGÁLÓBIZOTTSÁGBÓL KIBÉDI KATALIN. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a Krónikának elmondta: a túlterheltség miatt döntött úgy, hogy távozik a bizottságból. (Krónika)
2007-07-12: Világfigyelő - x:

Bonyodalmak Koszovóval

Az Egyesült Államok és az EU olyan határozati javaslatot kíván az ENSZ BT elé terjeszteni, amely 120 napig tartó tárgyalásokat ír elő Szerbiának és Koszovónak, de már nem tartalmazza a dél-szerbiai tartomány automatikus függetlenné válását arra az esetre, ha a két félnek nem sikerül megállapodásra jutnia — tudta meg a Beta szerb hírügynökség.