Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székelyföld Kerékpáros KörversenyeOlasz pódium a háromszéki szakaszon

2019. augusztus 9., péntek, Sport

Tripláztak az olaszországi bringások az idei Székelyföld Kerékpáros Körversenye csütörtöki, első szakaszán, miután a mezőnyhajrá legjobbjának három talján sportoló bizonyult. Elsőként Ricardo Bobbo haladt át a célvonalon, a második Leonardo Bonifazio, a harmadik Paolo Toto volt. A Bukaresti Steauának versenyző sepsiszentgyörgyi Bartha Csaba a 75. lett, a prológot megnyerő Daniel Crista pedig megtartotta az összetettben élen állónak járó piros-fekete Székelyföld-trikót.

  • Fotó: Tibodi Ferenc
    Fotó: Tibodi Ferenc

A Sepsiszentgyörgy–Kovászna–Kézdivásárhely–Ba­rót–Sepsiszentgyörgy szakasz 197,33 kilométerén két emelkedő és három gyorsasági részhajrá várt a versenyzőkre. Már az első pár kilométeren volt több szökési kísérlet, de a mezőny rendre beérte az elöl haladókat. Kovászna után azonban nyolc kerekesnek sikerült meglépnie, és közülük került ki a kézdivásárhelyi sprint győztese. A nyergestetői hegymenetet a román Vlad-Nicolae Dobre (Giotti Victoria-Palomar) húzta be, féltávnál pedig 3:50 perc volt a szököttek előnye. Sepsibükszád és 112 km megtétele után feljegyezhettünk három kiesőt. A Hatod-tetőt az olasz Matteo Gino Pegoraro (Delio Gallina) mászta meg elsőnek, ekkor a főmezőny hátránya három perc alá csökkent.

A baróti sprintet az ukrán Jegor Dementyev (Novák Team) nyerte, a kerékpározók pedig Bölön felé vették az irányt. Ára­patakon már csak egy perc volt a szökevények – Demen­tyev és Matteo – előnye, akiket az utolsó 10 km-re már utolért a főmezőny. A versenyzők közösen tekertek be Sepsiszentgyörgyre, a Kós Károly úti munkálatok miatt azonban egy kis kitérőt kellett tenniük a városban, csak utána sprintelhettek a cél felé. A hajrát Ricardo Bobbo bírta a legjobban, s melléje két honfitársa állhatott még fel a dobogóra. A mezőny egyetlen háromszéki indulója, a sepsiszentgyörgyi Bartha Csaba a 75. lett.

Eredmény (2. szakasz, 197,33 km): 1. Ricardo Bobbo (Delio Gallina Colosio), 2. Leo­nardo Bonifazio (Sangemini Trevigiani), 3. Paolo Toto (Sangemini Trevigiani)… 75. Bar­tha Csaba (Bukaresti Steaua).

Mára a mezőny átteszi székhelyét Hargita megyébe, és csíkszeredai indulással és érkezéssel kerül sor a második etapra. A 198,44 km-es szakasz öt hegymenetet és három sprintet tartogat. Igazi kihívás lesz a sportolók számára ez a szakasz, amely bizonyára jelentősen megrostálhatja a mezőnyt. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 240
szavazógép
2019-08-09: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Választások előtti mozgolódások

Lefutottnak tűnik a késő őszi elnökválasztás Romániában, a legutóbbi felmérések szerint nem nagyon van, aki megszorongathatná Klaus Iohannis államelnököt, mégis, komoly mozgolódás indult a politikai porondon: elkezdtek a helyezkedések, új szövetségek köttetnek, régiek bomlanak fel.
2019-08-09: Sport - :

Bákó megyébe utazik a Kézdivásárhelyi SE (Labdarúgás, Román Kupa)

A Román Labdarúgó-szövetség szerdán elkészítette a 2019–2020. évi Román Kupa második fordulójának programját, ahol a harmadosztályban érdekelt Kézdivásárhelyi SE a Bákó megyei kupagyőztes FC Viitorul Curița otthonában harcolhat a továbbjutásért.