Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Korszerűsítik a belvárosi hidat

2019. augusztus 9., péntek, Közélet

Felújítaná Sepsiszentgyörgy önkormányzata az Erzsébet park fölötti hidat. Állapotát követik, és bár egyelőre nem veszélyes, alsó része mindenképp javításra szorul.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester lapunk érdeklődésére elmondta, a Kórház utca fölötti híd állapotát felmérték, felújítási terv is van, és abban bíznak, jövő évben sikerül versenytárgyalást hirdetni a kivitelezésre. Remélik, hogy a munkálatokhoz szükséges anyagiakat kormányzati forrásokból sikerül lehívni. Bár a híd oldalán lévő betonelemek néhol meglazultak, és rozsdás fémdarabokat is látni alattuk, mégsem ez a legnagyobb gond. A híd nyílása elég alacsony, a figyelmeztető tábla ellenére időnként beszorul alája egy-egy nagyobb tehergépkocsi, így az alsó része valóban tönkrement, megerősítésre szorul – mutatott rá az alpolgármester. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1111
szavazógép
2019-08-09: Közélet - Fekete Réka:

Várják a hiányzó védőoltásokat

A hatéves gyermekek újraoltásához szükséges diftéria-tetanusz-acellularis pertussis, valamint a VPI gyermekbénulás elleni kombinált oltás jelenleg hiányzik a megyei közegészségügyi igazgatóság gyógyszerraktárából, a többi oltóanyag kellő mennyiségben rendelkezésre áll – tudtuk meg a megyei járványügyi hatóságtól.
2019-08-09: Világfigyelő - :

Ombudsmant keresnek (Ukrán nyelvtörvény)

Az ukrán parlament emberi jogi biztosának titkársága kiírta a pályázatot az államnyelv védelméért felelős ombudsman tisztségére, amire a sokat vitatott nyelvtörvény kötelezi a hivatalt. A tisztségre augusztus 30-ig lehet pályázni, az elbírálás szeptember 4-én lesz.