Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Súlyosbítaná a büntetéseket

2019. augusztus 9., péntek, Belföld

Sürgősségi kormányrendelettel súlyosbítaná a gyilkosokra, nemi erőszakot elkövetőkre és pedofilokra kiróható börtönbüntetést Viorica Dăncilă kormányfő.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

„Drasztikus büntetéseket akarok a gyilkosok, a nemi erőszakot elkövetők és a pedofilok esetében. Sürgősségi kormányrendelettel fogom bevezetni az életfogytiglani börtönbüntetést és a büntetések szigorítását az említett tettekért. Nulla a toleranciám az embertelenséggel szemben” – nyilatkozta tegnap a miniszterelnök. Arról is beszámolt, hogy rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását fogja kérni az igazságügyi minisztérium által javasolt törvénymódosítások elfogadása érdekében. „Az igaz­ságügyi minisztérium elemzi a büntető törvénykönyv előírásait a súlyos és különösen súlyos tettek esetében, és módosító javaslatokat tesz a büntetések szigorítására. Én ki fogom adni a szükséges sürgősségi rendeleteket, és fel fogom kérni a két házelnököt, hogy hívjanak össze rendkívüli parlamenti ülésszakot” – szögezte le Dăncilă.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 606
szavazógép
2019-08-09: Belföld - :

Szobor Budapest megszállójának

Kolozsváron Gabriel Leș védelmi miniszter jelenlétében leleplezték szerdán a Budapestet száz éve megszálló román tábornok, Gheorghe Mărdărescu egész alakos köztéri szobrát. Az eseményről a Făclia kolozsvári napilap számolt be tegnapi számában.
2019-08-09: Belföld - :

Össztűz a kormányoldalra

A fővárosban zajlott tegnap a Nemzeti Liberális Párt (NLP) országos tanácsának ülése több mint 3200 párttag részvételével.