Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elutasították Dragnea óvását

2019. augusztus 10., szombat, Belföld

Jóváhagyta tegnap a bukaresti törvényszék a Szociáldemokrata Párt statútumának módosítására és új vezetőségének bejegyzésére vonatkozó kérését. Ugyanakkor elutasította a Liviu Dragnea volt SZDP-elnök által benyújtott óvást. Az erre vonatkozó döntés nem jogerős, megfellebbezhető.

  • Fotó: revista22.ro
    Fotó: revista22.ro

Az SZDP július elején kérelmezte a bukaresti törvényszéktől, hogy hagyja jóvá a párt június 29-i kongresszusa nyomán a statútumban és a vezetőségben bekövetkezett változásokat. A kongresszus Viorica Dăncilăt választotta meg az alakulat elnökének. A kéréssel kapcsolatban két óvást nyújtottak be, az egyiket a börtönbüntetését töltő korábbi pártelnök, Liviu Dragnea.

A fővárosi sajtóban megjelent információk szerint Dragnea kifogása a Teleorman megyei fiktív alkalmazások ügyéhez kötődik, amelyben a volt szociáldemokrata elnök három és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott. Dragnea azzal érvel keresetében, hogy a bírák úgy döntöttek a két, fiktív módon alkalmazott személy ügyében, hogy csalás történt, emiatt az SZDP Teleorman megyei szervezetének tevékenysége (ahol a valóságban a két személy dolgozott) törvénytelenül zajlott 2006 és 2012 között. Emiatt a szervezetet fel kellett volna oszlatni – vélekedik Dragnea. Az SZDP volt elnöke szerint akár a pártot is fel lehetne oszlatni, mivel a június 29-ei kongresszuson a Teleorman megyei szervezet képviselői is szavaztak.

Codrin Ştefănescu, az SZDP volt főtitkára az Antena 3 tévécsatornán kifejtette, Liviu Dragnea keresete nem a bosszú jele. A volt pártelnök Codrin Ştefănescu szerint úgy gondolta, ez az óvás hozzásegítheti ahhoz, hogy felülvizsgálják az ügyet, amelyben elítélték.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 607
szavazógép
2019-08-10: Belföld - :

Működőképes államot teremtene Iohannis

Formálisan is saját elnökjelöltjévé választotta csütörtökön a romániai európai parlamenti választásokat megnyerő Nemzeti Liberális Párt (NLP) Klaus Iohannis hivatalban lévő államfőt, aki a működőképes, normális Románia megteremtésének ígéretével kezdte meg választási kampányát.
2019-08-10: Belföld - :

Nagy erőkkel nyomoznak

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság szakemberei áttanulmányozták csütörtökön a caracali gyilkosságokkal gyanúsított Gheorghe Dincă házában talált elektronikus memóriák (egy laptop, egy fényképezőgép, két telefon és több USB-tároló) tartalmát.