Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ősök napja BugaconErdélyi hun sírleletet mutatnak be

2019. augusztus 14., szerda, Magazin

Az első, Erdélyben talált lovas hun temetkezés sírleletét is bemutatják az idei Ősök napján, amelyet augusztus 16. és 18. között Bugacon rendeznek meg – közölte a szervező Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány elnöke.

  • Fot: MTI / Ujvári Sándor
    Fot: MTI / Ujvári Sándor

Bíró András Zsolt elmondta: az első, Erdélyben talált lovas hun temetkezés eredeti maradványait bemutató sírlelet mellett fegyver-, ékszer- és arcrekonstrukciókat is láthatnak az érdeklődők az Attila sátrában rendezendő antropológiai és régészeti kiállításon. A sátor a világ legnagyobb jurtája lesz: 25 méter átmérőjű és 7 méter magas – tette hozzá. Az eseményen több mint 50 hagyományőrző és sportesemény mellett ismeretterjesztő kiállítások és előadások, valamint több tucat koncert is várja az érdeklődőket Bugacon. Újdonság lesz az idei rendezvényen, hogy először tartanak nomád felvonulást, amelyen több száz lovas családtagjaikkal, szekerekkel, tevékkel, bivalyokkal korhűen idézi meg a magyarok bejövetelét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint jó hatása lesz-e az edzőváltásnak a Sepsi OSK-nál?

eredmények
szavazatok száma 606
szavazógép
2019-08-14: Magazin - :

Brazíliai magyar néptánccsoport Nyíregyházán

Nyolc ország több mint háromszáz táncosa és ötven zenésze vesz részt a holnap kezdődő 9. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztiválon Nyíregyházán.
2019-08-14: Magazin - :

A vezetés közben telefonálók jogosítványát végleg be kellene vonni

Egyszer és mindenkorra ki kellene tiltani a forgalomból azt, aki vezetés közben okostelefont használ – vélekedetett Dobrocsi Endre közlekedésbiztonsági szakértő az M1 tévécsatorna tegnap reggeli műsorában.