PályakerékpározásEgy ötödik és egy nyolcadik hely

2019. augusztus 19., hétfő, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolója, Szabó Norbert egy ötödik és egy nyolcadik helyezéssel, illetve 125 ponttal fejezte be az elmúlt napokban megtartott Lviv Open Cup nevet viselő pályakerékpáros versenyt. A CL2-es ukrajnai viadalon jelen volt a sepsiszentgyörgyi klub másik két bringása is: Madaras Dániel a keirin selejtezőiben elesett és helyezés nélkül zárt, az összeszedett kisebb sérülése miatt pedig sprintben már nem állt rajthoz; Iulian Baciu csak sprintben tette próbára magát, ahol huszadik lett.

Felemásra sikeredett a sepsiszentgyörgyi Szabó Norbert (támogatói: Bertis, Conico, In-Nova, Depo, High Energy, Sport Világ, Román Kerékpáros-szövetség) ukrajnai versenye, miután pályakerékpározónk kissé eltaktikázta magát, és így lemaradt a remélt lvivi dobogóról. Mint ismert, a Sepsi-SIC bringásának nagyon fontos lett volna a remek szereplés, hiszen miután lenullázta a dublini CL1-es versenyét, újra kell terveznie nyári versenystratégiáját, és a világkupára való kvalifikáció szempontjából minden egyes megnyert vagy elhullatott pont nagyon fontos. „Közepes a hétvégi eredményem, de erőnlétileg jó voltam, csak sajnos taktikai hibákat vétettem, és ezek sokba kerültek” – összegezte lvivi teljesítményét Szabó.

Norbert előbb keirinben (motorfelvezetéses üldözőverseny) állt rajthoz, s az első napon simán megnyerte a selejtezőt és bejutott a középdöntőbe. Sajnos, itt jöttek a gondok: futama alatt egy ukrán kerekes elesett előtte, és nagyot kellett mentenie, hogy ne essen el, s így hátrányba került az élen haladókkal szemben. Elmondása szerint bízott a viadal újraindításában, és ezért nem eredt a többiek után. Pechére folytatódott a futam, kimaradt a legjobb hat közül, és csak a B-döntőben, azaz a 7–12. helyért kiírt próbában folytathatta. „Itt beleadtam mindent, de a célfotó döntött, és én második lettem ebben a megmérettetésben, ami a 8. helyet és 55 pontot jelentett számomra” – nyilatkozta érdeklődésünkre a szentgyörgyi kerékpározó.

Sprintben a harmadik legjobb idővel teljesítette a selejtezőt, simán hozta a nyolcaddöntőt, viszont a következő körben kikapott, és az 5. pozíció mellett 70 pont volt a mérlege. „A pontok szempontjából nem volt olyan rossz ez a verseny, de lehetett volna jobb is. Ennek ellenére elégedett vagyok az eredménnyel, de a folytatásban egyik versenyemet sem vehetem félvállról, és borzasztóan kell figyelnem” – tette hozzá Szabó, akik a következő két hétben Litvániában edzőtáborozik, augusztus 30. – szeptember 1. között pedig a panevėžysi nemzetközi pályaversenyen vesz részt.

A lvivi megmérettetésen jelen volt Szabó Norbert két csapattársa is. Madaras Dániel számára ez volt az első pályaviadal, ám sajnos neki balul sült el a verseny. A keirin selejtezőiben elesett, és emiatt a sprintet sem tudta vállalni már. Iulian Baciu viszont szerencsésebb volt: ő csak sprintben tette próbára magát, és végül a 20. pozícióban zárt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2019-08-19: Sport - :

Verseny itthon és külföldön (Asztalitenisz)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK asztalitenisz-szakosztálya három versenyzővel képviseltette magát a hétvégén az ISK Székelyudvarhely Kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás-viadal kilencedik kiírásán.
2019-08-19: Sport - :

Két győzelem és egy vereség (Női kosárlabda)

A Sepsi ISK kosárlabdázóját, Ioachim Adriennt is a soraiban tudó U16-os lány román válogatott két győzelemmel és egy vereséggel zárta a tizenhat év alattiak B-osztályos kosárlabda-Európa-bajnokságának első három napját. Mint ismeretes, a Mădălin Piperea irányította alakulat az élvonalba való feljutásért küzd a szófiai kontinenstornán.