Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabdaKét győzelem és egy vereség

2019. augusztus 19., hétfő, Sport

A Sepsi ISK kosárlabdázóját, Ioachim Adriennt is a soraiban tudó U16-os lány román válogatott két győzelemmel és egy vereséggel zárta a tizenhat év alattiak B-osztályos kosárlabda-Európa-bajnokságának első három napját. Mint ismeretes, a Mădălin Piperea irányította alakulat az élvonalba való feljutásért küzd a szófiai kontinenstornán.

  • Ioachim Adrienn
    Ioachim Adrienn

Ioachimékat a szervezők az A-csoportba sorolták, ahol Szlovénia, Szerbia, Izland, Montenegró és Bosznia-Hercegovina nemzeti csapataival kellett/kell meccselniük. A román válogatott a B-osztályos Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján a bosnyákok legjobbjaival találkozott, s három megnyert és egy elvesztett negyed után 47–54 (10–16, 10–14, 13–18, 14–6) arányban diadalmaskodott. A sepsiszentgyörgyi iskolás sportklub kosarasa, Adrienn sajnos csak három és fél percnyi játéklehetőséget kapott, ami alatt nem tudott pontozni.

Pénteken következett a Montenegró elleni összecsapás, amely szintén a román csapat sikerével zárult. Mădălin Piperea tanítványai az első sípszótól az utolsóig irányították a küzdelmet, és könnyűnek mondható győzelmet értek el, hiszen 23 pontos különbséggel, azaz 56–33-ra (15–9, 19–6, 10–8, 12–10) nyertek. A kezdő ötösben helyet kapó Ioachim hét percet töltött a pályán és 2 ponttal fejezte be a mérkőzést.

A kontinenstorna harmad­napján, azaz szombaton jött a Szlovénia elleni összecsapás, amely az első vereséget is jelentette Románia számára. A 30 ponttal elvesztett meccs már az első negyedben eldőlni látszott a szlovének javára, ám Ioachimék veresége a harmadik játékrész után vált biztossá. A Piperea-lányok 37–67 (12–26, 15–12, 4–23, 6–6) arányban kaptak ki, és a csoport harmadik helyéről várják a mai folytatást. Szentgyörgyi kosaraslányunk közel hat percet játszott, és sajnos ezen a meccsen sem sikerült kosarat szereznie.

A csoport további eredményei: * 1. forduló: Montenegró–Szlovénia 47–60, Izland–Szerbia 49–72 * 2. forduló: Szlovénia–Izland 83–46, Szerbia–Bosznia-Hercegovina 73–62 * 3. forduló: Bosznia-Hercegovina–Izland 60–44, Montenegró–Szerbia 53–70. Az A-csoport állása: 1. Szlovénia (3/0) 6 pont, 2. Szerbia (3/0) 6 p., 3. Románia (2/1) 5 p., 4. Bosznia-Hercegovina (1/2) 4 p., 5. Montenegró (0/3) 3 p, 6. Izland (0/3) 3 p.

A vasárnapi pihenőnap után ma folytatódik a másodosztályos Eb, és a válogatottunkra nagyon nehéz mérkőzés vár, hiszen következik a szerbekkel való összecsapás. Kedden, a csoportkör utolsó fordulójában a román lányok Izland ellen lépnek pályára, és továbbjutási esélyeik életben tartásért mindkét meccset meg kellene nyerniük. Sok sikert, Adriennek! (tibo)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 205
szavazógép
2019-08-19: Sport - Tibodi Ferenc:

Egy ötödik és egy nyolcadik hely (Pályakerékpározás)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolója, Szabó Norbert egy ötödik és egy nyolcadik helyezéssel, illetve 125 ponttal fejezte be az elmúlt napokban megtartott Lviv Open Cup nevet viselő pályakerékpáros versenyt. A CL2-es ukrajnai viadalon jelen volt a sepsiszentgyörgyi klub másik két bringása is: Madaras Dániel a keirin selejtezőiben elesett és helyezés nélkül zárt, az összeszedett kisebb sérülése miatt pedig sprintben már nem állt rajthoz; Iulian Baciu csak sprintben tette próbára magát, ahol huszadik lett.
2019-08-19: Sport - :

Szeptember végén rajtol a másodosztály (Teremlabdarúgás, II. liga)

Az elmúlt héten a hétcsapatosra apadt élvonalbeli bajnokság programjának elkészítése mellett a Román Labdarúgó-szövetségnél a másodosztályos pontvadászattal kapcsolatosan is hoztak döntéseket. Az egyik és talán legjelentősebb az, hogy a mezőny tizenegy együttesét két csoportba osztották, az egyikbe pedig egy kivétellel csak székelyföldi alkulatok kerültek.