Így előzheti meg az enyhe visszér komolyra fordulását /X/

2019. augusztus 20., kedd, Életmód

A visszérről a legtöbb embernek a nem túl szép látványt nyújtó, lilás árnyalatú hurkácskák jutnak az eszébe. Pedig a betegségnek rengeteg típusa van, és amíg ebbe a súlyos szakaszba eljut, addig hosszú út vezet. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy a kezdeti stádiumban meglehetősen jól kezelhető, és meg is akadályozható a komolyabbra fordulása.

A nőket nagyobb számban érinti a visszér

Azért, hogy a nők között dupla annyi a visszeres, mint a férfiak körében, egyrészt a női nemi hormonok felelnek, másrészt az olyan káros szokások, mint a magassarkú cipők viselése. Az ülő- és a túl sok állással járó munka szintén a kockázati tényezők között szerepel, márpedig az ilyen munkakörökben is leginkább nők dolgoznak.

A felsorolt tényezők – a nem megfelelő lábbeli viselése, a hosszú ideig tartó állás vagy ülés, stb. – következtében túl nagy nyomás nehezedik a vénák falára, amik ettől kitágulnak. Ennek következményeként nem záródnak jól a vénabillentyűk, és a vér visszaáramlik a vénákba, ahol idővel kialakul az a jellegzetes, kanyargós dudor.

Mint már említettük, ez a folyamat nem egyik napról a másikra következik be, ha tehát Ön észreveszi magán az első tüneteket, érdemes rögtön elkezdeni a megelőző kezelést.

Enyhe visszér esetén használhat gyógynövényes krémeket

A visszér kialakulásában szerepet játszó két legfontosabb tényező a vénák falának meggyengülése, valamint a nem megfelelő keringés. Éppen ezért a megelőzés során érdemes ezeket az okokat megszüntetni, vagy legalábbis javítani rajtuk, amiben a különféle gyógynövényes krémek nagyon hasznosnak bizonyulhatnak.

Az összetevők közül a vadgesztenyét és a szúrós csodabogyót emeljük ki, amik a természet erejével küzdenek a visszeres panaszok ellen. A vadgesztenye kivonata a vénák rugalmasságának megőrzésében játszik szerepet, emellett serkenti a felszíni keringést, illetve csökkenti az ödémák kialakulásának esélyét. A szúrós csodabogyó pedig a hajszálereket erősíti, és az úgynevezett nehézláb érzéssel veszi fel a harcot.

A gyógynövényes krémek rendszeres használat mellett hűsítik, nyugtatják a lábat, és a súlyosabb tünetek kialakulásának megelőzésében is segíthetnek.

A megelőzés érdekében viselhet kompressziós harisnyát

Az Értéksziget kínálatában elérhető kompressziós gyógyharisnyák alapvetőn a megelőzés, valamint az enyhe visszér kezelésének hasznos eszközei. Ezek a speciális fehérneműk a felületi vénák összenyomása révén megnövelik a mélyvénákban a keringést, ezáltal megszüntetik a vénás pangást. A kompressziós harisnyák másik hatása, hogy csökkentik a lábak dagadását, amit gyakran csak vizesedésként emlegetünk. Ezen hatások együttese révén pedig sokat javíthatnak az enyhe visszér tünetein, persze csak akkor, ha jó a méretük.

Enyhe visszér esetén a torna, illetve a megfelelő vízfogyasztás is nagyon fontos a normál keringés fenntartása, valamint a vér besűrűsödésének megakadályozása érdekében. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2019-08-20: Életmód - :

Hogyan lehet leküzdeni a frusztrációt? /X/

A frusztrációt akkor érezzük, amikor a minket érő dolgok kapcsán valami nem úgy történik, ahogy véleményünk szerint annak történnie kellene. Ez a fajta tehetetlen érzés ismerős lehet a munkahelyről is.
2019-08-20: Autóvilág–Technika - :

Mesébe illő történet, mesés telefontokok /X/

Nem véletlenül választják olyan sokan az INFINITY-féle tokokat, mivel kiemelkednek a legtöbb átlagos tok közül. Az, hogy hogyan váltak egy átlag aprócska webshopból egy sikeres oldallá, megérne egy megfilmesítést, a munkáik pedig, amelyeket kiadnak a kezeik közül, pillanatok alatt lopják majd be magukat a szívedbe, ha eddig ez még nem történt volna meg.