9.Fűszerkert a ház körül

2007. július 12., csütörtök, Család

Koriander

Levesek, saláták, sültek, szárnyasok, káposztás ételek, húspácok, szószok, kolbász, likőr készítésénél, uborka, paprika eltevésénél egészben vagy porrá törve használhatjuk. Felfúvódást szüntető, szélhajtó, emésztést javító, vértisztító teakeverékek alkotórésze. Magja cukrozva az ánizst helyettesítheti.

Csipkebogyó

Sokféleképpen felhasználható: a belső tüskés magoktól megtisztítva és szárítva gyógytea, de nyersen gyógybor, szörp és dzsem, hecsedlilekvár készítésére használjuk. A csipkebogyóból hideg eljárással készített italok nagyon sok C-vitamint tartalmaznak, ezért a napi fogyasztásával a szervezet ellenálló képességét növelik. Alkalmas még saláták, gyümölcssaláták ízesítésére, vagy bólék készítésére. Már az ókorban is a skorbut gyógyszerének tartották. Tea, szörp, bor, lekvár formájában fogyasztjuk. A csipkebogyó vese- és hólyagbántalmak esetére ajánlott teák alkotórésze is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-12: Család - Jártó Kocsis Edit:

Életmód (Útitársam vallomásai)

Itt a nyár, és tele a világ aggodalmakkal a szórakozni, pihenni vágyóknak — vág a témába Erna. Az egzotikus tájak már nem is számítanak újdonságnak, hanem egyre gyakrabban ajánlgatnak életmódtáborokat, kalandtáborokat, túlélőtáborokat. Az utóbbiakról van fogalmam, de az életmódtáboron elgondolkodtam.
2007-07-12: Család - x:

Megállnál egy szóra?

Vacsora
Meghíztam. Kimutatás szerint már nem túlsúlyos, hanem mindközönségesen: kövér vagyok. Nehezemre esik lehajolni is. Nagy elhatározásra jutottam: holnaptól nem vacsorázom. (Azóta eltelt egy hét, naponta méretkezem... és naponta vacsorázom.)