Megállnál egy szóra?

2007. július 12., csütörtök, Család

Vacsora

Meghíztam. Kimutatás szerint már nem túlsúlyos, hanem mindközönségesen: kövér vagyok. Nehezemre esik lehajolni is. Nagy elhatározásra jutottam: holnaptól nem vacsorázom. (Azóta eltelt egy hét, naponta méretkezem... és naponta vacsorázom.)

Meghívtak

Vendégem volt Magyarországról. Családostul, egy álló hé­tig. Különleges kívánságait, ha fogyó tartalékaimból is, de sikerült teljesítenem. De aztán a búcsúvacsorát már kölcsönből álltam. ,,Szívesen látunk, ha felénk jársz" — mondták búcsúzóul.

Most jöttem haza anyaországunkból. Valóban szívesen fogadtak: kávéval és keksszel. Aztán megkérdezték, hogy hol alszom, mert ők — sajnos — most készülnek a Balatonra, már össze is csomagoltak... (pa)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?







eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-12: Család - x:

Fűszerkert a ház körül (9.)

Koriander
Levesek, saláták, sültek, szárnyasok, káposztás ételek, húspácok, szószok, kolbász, likőr készítésénél, uborka, paprika eltevésénél egészben vagy porrá törve használhatjuk. Felfúvódást szüntető, szélhajtó, emésztést javító, vértisztító teakeverékek alkotórésze. Magja cukrozva az ánizst helyettesítheti.
2007-07-12: Család - x:

Hogyan használjuk agyunkat?

A komoly tudás fejlett tanulási technikákat igényel. Egy átlagos felnőtt agyának csupán tíz százalékát használja, képzeljük csak el, mi mindenhez érthetnénk megfelelő elsajátítási módszerek segítségével. Összegyűjtöttünk hetvenhét tippet — mint például: ne hagyjuk ki a reggelit, időnként tartsunk szünetet, hallgassunk zenét, s olykor egy hideg zuhany sem árt —, amelyek segítségével enyhíthetjük tudásszomjunkat, javíthatjuk koncentrációs képességünket, sőt, hatékonyabban és gyorsabban sajátíthatunk el új ismereteket.