SzóvátesszükFelásták és úgy hagyták

2019. szeptember 5., csütörtök, Jegyzet

Megállt az idő a kézdivásárhelyi Achim András utcában, illetve a négy tömbház által körbezárt téren. Egy ott lakó véleménye szerint 1981 óta semmiféle korszerűsítési munkálatot nem végeztek itt, nyugodt lelkiismerettel kijelenthetjük, hogy itt található a város legelhanyagoltabb lakónegyede, amit nyár eleje óta betemetetlen gödrök is csúfítanak.

Kedden a helyszínen jártunk. A lakók panasza teljes mértékben jogos, hiszen a három kiásott gödör júliusi, és azóta nem történt semmi, a vízvezetéket nem cserélték ki, ezért értelemszerűen a gödröket sem tömték vissza. Imre Attila azt panaszolta el, hogy nyár elején csőtörés miatt felvette az ivóvíz a 2-es számú tömbház pincéjét. Ekkor értesítették a megyei vízszolgálató kézdivásárhelyi kirendeltségét a problémáról. A cég munkásai meg is érkeztek, több helyen is felásták az utcát, végül bilincset tettek a meghibásodott vezetékekre, de ez sem jelentett megoldást, mert továbbra is befolyt a víz a pincébe. Aztán megtalálták a hiba forrását, ami a Secuiana Rt. tömbházából származott. Jelenleg nem folyik be a pincébe a víz, de sötétben életveszélyes a közlekedés a kiásott gödrök környékén, nappal pedig a kisgyermekekre nézve jelentenek veszélyt ezek. A vízszolgálatótól és a város vezetőségétől az ott lakók eddig csak ígéreteket kaptak, valahogy mindig akadt a városban fontosabb munkálat, ezért a vezetékcserére a mai napig nem került sor.     

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 990
szavazógép
2019-09-05: Közélet - Matekovics János Zoltán:

Magyar ének a nemzetközi fesztiválon (Első díjas Macedóniában a Harmónia Kamarakórus)

A kamarakórus az észak-macedóniai Ohrid városában lépett fel, ahova az EAFF meghívására részt vettek egy nemzetközi szabadtéri folklórfesztiválon.
2019-09-05: Közélet - Hecser László:

Üzlet vagy lerakat? (Barót)

Barót város helyi tanácsának múlt szerdai ülésén meglehetősen sokat foglalkoztak a városrendezési tervet illető módosításokkal. A felvetettek tárgyalása során kiderült: egy helyi vállalkozónak bő évébe telt, míg az építkezéshez szükséges iratcsomóhoz minden engedélyt sikerült beszereznie.