Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

BarótÜzlet vagy lerakat?

2019. szeptember 5., csütörtök, Közélet

Barót város helyi tanácsának múlt szerdai ülésén meglehetősen sokat foglalkoztak a városrendezési tervet illető módosításokkal. A felvetettek tárgyalása során kiderült: egy helyi vállalkozónak bő évébe telt, míg az építkezéshez szükséges iratcsomóhoz minden engedélyt sikerült beszereznie.

  • A baróti városháza. Szekeres Attila felvétele
    A baróti városháza. Szekeres Attila felvétele

Nagy István független tanácstag szónoki kérdésében előzetesen azt firtatta, miként lehetséges, hogy nyolc évvel ezelőtt, amikor a Profi üzletlánc jelezte megtelepedési szándékát, a jelenleg is városi képviselői tisztséget betöltő RMDSZ-esek amellett érveltek, hogy a belterületek beépíthetőségének felső határa legtöbb negyven százalék lehessen, most pedig nem gond akár a hatvan százalék sem?

Napirendre térvén arra kérdezett rá, hogy a rendelkezésükre bocsátott dokumentációban miért szerepelnek különböző megnevezések ugyanarra az objektumra: hol raktárként, hol lerakatként, hol üzletként utalnak rá. Mint mondotta, csak remélni tudja, hogy a közjegyzői iroda és a Party Pub vendéglő közti területre tervezett épületbe a Delney Kft. nem a város szélén álló lerakatát, hanem csak a jelenleg a Fényes vendéglő egy részében működő szaküzletet akarja átköltöztetni.

Lázár-Kiss Barna András polgármester válaszában úgy fogalmazott, az építkezési lerakat egészen biztosan ott marad, ahol van, csak az üzlet költözik, majd László Sándort rendelte be, hogy Nagy István kérdését megválaszolja. A városi főépítész elmondta: eredetileg más néven állították össze a dokumentációt, de a megyei tanács szakemberei kifogást emeltek, álláspontjuk szerint nem új rendezési terv készült, hanem csak a terület rendeltetését változtatták meg.

A szövegben viszont benne maradtak a régi megnevezések, mert a már megszerzett engedélyeket arra váltották ki. Jó is, hogy ezek megváltoztatását nem kérték, ebben az esetben a bő egy éve tartó ügyintézést teljesen újból kellett volna kezdeni – mondotta. Zárszóként László Sándor is megerősítette a polgármester által mondottakat: Ba­rót központjában nem lerakat, hanem üzlet fog épülni hamarosan.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 906
szavazógép
2019-09-05: Jegyzet - Iochom István:

Felásták és úgy hagyták (Szóvátesszük)

Megállt az idő a kézdivásárhelyi Achim András utcában, illetve a négy tömbház által körbezárt téren. Egy ott lakó véleménye szerint 1981 óta semmiféle korszerűsítési munkálatot nem végeztek itt, nyugodt lelkiismerettel kijelenthetjük, hogy itt található a város legelhanyagoltabb lakónegyede, amit nyár eleje óta betemetetlen gödrök is csúfítanak.
2019-09-05: Közélet - Iochom István:

Táborozó mozsikások (Csernáton)

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében vasárnaptól péntekig Csernátonban tartják a IX. Mozsika Népzenei Műhelymunkát 36 háromszéki, Hargita és Brassó megyei résztvevővel.