Négy szövetség

2019. szeptember 5., csütörtök, Belföld

Az államelnök-választásokra négy választási szövetség létrehozását hagyta jóvá az Országos Választási Iroda. Az UN OM (Egy ember) a Liberálisok és Demokraták Szövetségéből és a Victor Ponta vezette PRO Románia Pártból áll.

  • Fotó: stiripesurse.ro
    Fotó: stiripesurse.ro

A Román Nemzeti Mozgalom (Mişcarea Naţională Română) a Nemzeti Szocialista Párt (Partidul Naţional Socialist), a Szocialista Keresztény Párt (Partidul Socialist Creştin), a Nyugdíjasok Ereje Párt (Partidul Forţa Pensionarilor), a Társadalmi Igazságosság Pártja (Partidul Dreptăţii Sociale) és a Törvény és Rend Szövetségének Pártja (Partidul Alianţa Lege şi Ordine) közötti szövetség eredményeképpen született meg. Az USR PLUS Szövetséget a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) hozta létre. A Nacionalisták Szövetségének tagja a Nagy-Románia Párt (Partidul România Mare) és A Mi Romániánk Párt (Partidul România Noastră).

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 488
szavazógép
2019-09-05: Belföld - :

Ügyvezető elnököt váltott az MPP

Sorbán Attila Örsöt, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnökét választotta ügyvezető elnökévé tegnap az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP).
2019-09-05: Világfigyelő - :

Megalakult az új olasz kormány

Megalakult tegnap az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) közös kormánya Giuseppe Conte miniszterelnök vezetésével – jelentette be Ugo Zampetti, Sergio Mattarella olasz államfő főtitkára.