Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újraválasztották Dan Barnát

2019. szeptember 7., szombat, Belföld

Újraválasztották Dan Barnát a Mentsétek meg Romániát Szövetség élére a párt szeptember 1–5-e között lezajlott belső tisztújításán. Az alakulat belső választási folyamata során 9314 párttag szavazott, Dan Barna a voksok 65,75 százalékát kapta meg, azaz 6097-en szavaztak rá.

Barnának két kihívója volt, Cosette Chichirău és Alexandru Surcel. Előbbi 2907 szavazatot kapott (31,35 százalék), utóbbi pedig 269-et (2,90). A statútum értelmében a szövetség elnökét a párttagok választják meg elektronikus titkos szavazással. A belső választások eredményét a szövetség szeptember 14-ére tervezett temesvári kongresszusa fogja jóváhagyni. Akkor választják meg az új országos vezetőséget. Dan Barna 2017-ben rendkívüli kongresszus eredményeképpen lett az alakulat elnöke. Az elmúlt két évben a párt tagjainak száma 16 ezerre nőtt, helyi szervezeteinek száma elérte az 550-et. Egy hónappal ezelőtt az USR–PLUS választási szövetség úgy döntött, hogy Dan Barnát indítja jelöltként az idei államelnök-választásokon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-09-07: Belföld - :

Kelemen Hunor: Marosvásárhely magyar alpolgármestere Dorin Floreát képviseli

Makkai Gergely, Marosvásárhely magyar alpolgármestere immár nem az RMDSZ politikusa, hanem Dorin Florea polgármester helyettese – nyilatkozta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a szövetség marosvásárhelyi helyzetét értékelve. Makkai Gergelytől tavaly októberben vonta meg a bizalmat az RMDSZ Maros megyei szervezete, mely lemondásra szólította fel az alpolgármestert, aki ennek nem tett eleget.
2019-09-07: Világfigyelő - :

Jóváhagyták a megállapodás nélküli kilépést tiltó törvényt (Brexit)

A várakozásoknak megfelelően a brit parlament felső kamarája, a Lordok Háza jóváhagyta tegnap annak a törvénynek az életbe léptetését, amely elvileg lehetetlenné teszi, hogy az Egyesült Királyság október végén megállapodás nélkül lépjen ki az Európai Unióból.