Kánikula FranciaországbanMásfél ezer halálos áldozat

2019. szeptember 10., kedd, Magazin

Franciaországban mintegy 1500 haláleset köthető a júniusi és júliusi kánikulához, ami tizede a 2003-as hőhullámkor regisztráltnak, jóllehet idén a melegrekordok országszerte megdőltek.

Franciaországban június 28-án megdőlt az abszolút melegrekord, amikor is az ország déli részén található Hérault megye több pontján is 46 fokot mértek, júliusban pedig a hőmérő higanyszála több nagyvárosban is 40 fok felé emelkedett. Párizsban például július 25-én 42,6 fokot mértek, ami abszolút rekordnak számít. Összességében az ország hatszáz pontján végzett hivatalos mérések egyharmadánál dőlt meg az abszolút melegrekord július végén.

Az 1500 haláleset több mint fele 75 év feletti ember, de minden korosztály érintett, tíz esetben kültéri munkahelyen dolgozó férfi vesztette az életét.

A legtöbb halálos áldozatot követelő nyár 2003-ban volt Franciaországban, amikor is augusztus 4. és 18. között csaknem 15 ezren veszítették életüket a hőség miatt, elsősorban a fővárosban és környékén.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1477
szavazógép
2019-09-10: Magazin - :

Új Bauhaus-múzeumot nyitottak Dessauban

A Bauhaus történetét bemutató új múzeumot nyitottak vasárnap a németországi Dessauban, a száz éve alapított összművészeti irányzat egyik központjában. A több tízezer alkotást őrző Bauhaus-gyűjtemény új kiállítóhelyét Angela Merkel kancellár részvételével adták át a közönségnek.
2019-09-10: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Mozgalommá váltak a családtalálkozók

Augusztus végén Barót adott helyet a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete egyhetes riporttáborának, melynek e sorok írója is résztvevője volt. Első ott készült riportjában arra kereste a feleletet, hogy miként élték túl a Barót-köpeci szénmedence falvai a megszakításokkal 180 évig működő szénbányászat megszűnését, ebben a riportjában pedig arra, hogy mennyit nyomnak a latban az egyre jobban teret hódító nemzetségkutatásunkban a családi találkozók.