Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Egyenesben az indítvány?

2019. szeptember 10., kedd, Belföld

A Nemzeti Liberális Párt tegnap tárgyalásokat folytatott a Pro Románia Párttal, hogy ez a politikai erő is támogassa az ellenzék által benyújtani tervezett bizalmatlansági indítványt. Raluca Turcan, az NLP első alelnöke szerint a Pro Románia határozottan elkötelezte magát az indítvány mellett.

  • Fotó: impact.ro
    Fotó: impact.ro

Korábban már tárgyaltak a Mentsétek meg Romániát Szövetség, a Népi Mozgalom Párt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége és az RMDSZ képviselőivel. Előbbi kettővel már egyeztették az indítvány szövegét, a szövetség javaslatait tegnap kapták kézhez. Turcan „kedvező jelzéseket” észlel az LDSZ részéről is. Turcan szerint csekély esélye van annak, hogy a kormányátszervezés átmenjen a parlamenten. Viorica Dăncilă miniszterelnök – szintén tegnap – bejelentette: sikerült megtalálni a módját annak, hogy a kormány működése ne bénuljon meg, miután Klaus Iohannis államfő megtagadta új miniszterek kinevezését. A kormányfő szerint fontolgatják a kormányátalakítás lehetőségét, és azt is, hogy parlamenti szavazásra viszik a megváltozott összetételű kabinetet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-09-10: Belföld - :

EU-biztos lehet Rovana Plumb

Tegnap tette közzé az általa kiválasztott uniós biztosok listáját az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen.
2019-09-10: Belföld - :

Hírsaláta

MÁR AMERIKÁBA SEM MEHETNEK. Kimondottan „elit” társaságba került Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt hivatali visszaélésre való felbujtás miatt májusban jogerősen három és fél év szabadságvesztésre ítélt volt elnöke azáltal, hogy az Egyesült Államok két fiával együtt meghatározatlan időre kitiltotta a területéről.