Üdvözlik Trócsányi László jelöltségének elfogadását

2019. szeptember 10., kedd, Világfigyelő

A Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja üdvözölte az Európai Bizottság megválasztott elnökének, Ursula von der Leyennek a tegnapi döntését, mely szerint Trócsányi László fideszes EP-képviselő hivatalosan Magyarország európai uniós biztosjelöltje lett.

A képviselőcsoport közleménye szerint Von der Leyen döntése komoly eredmény, mivel a bevándorláspárti erők mindent megtettek, hogy megakadályozzák Trócsányi László jelölését, de kísérletük kudarcot vallott. A képviselőcsoport arra figyelmeztetett, hogy a szocialista, liberális, zöld és kommunista frakciók minden eszközzel támadni fogják a biztosjelöltet. Véleményük szerint várható, hogy a magyarországi ellenzék EP-képviselői élen járnak majd ezekben az elvtelen támadásokban. Bízunk ugyanakkor abban, hogy a bevándorláspárti erők kicsinyes pártpolitikai áskálódásai helyett az értelmes európai együttműködés gondolata kerekedik felül az új Európai Bizottság megalakulása során – fogalmazott a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja.

A közlemény szerint Trócsányi Lászlót kiemelkedő életpályája, diplomáciai és akadémiai karrierje során szerzett tapasztalataik teszi alkalmassá arra, hogy biztosjelölt legyen. Tócsányi az előző években, 2014 és 2019 között a magyar kormányban igazságügyi miniszteri tisztséget töltött be. Az állam- és jogtudományok doktora, korábban alkotmánybíró volt, részt vett a Velencei Bizottság munkájában, és Magyarország belgiumi, luxemburgi és franciaországi nagyköveteként is dolgozott.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1809
szavazógép
2019-09-10: Világfigyelő - :

Nyilvánosságra hozták a biztosjelöltek névsorát (EU-tisztújítás)

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke tegnap bemutatta a biztosjelöltek végleges névsorát, a portfóliók tervezett elosztásának ismertetésére azonban még egy napot várni kell. Magyarország Trócsányi Lászlót, Románia Rovana Plumbot jelölte. Von der Leyen az utóbbi hetekben egyeztetéseket folytatott a november elején hivatalba lépő testületbe jelöltekkel.
2019-09-10: Világfigyelő - :

Magyarországon meg tudják valósítani a jövőt (Digitalizálódó világgazdaság)

Magyarország készen áll, sőt, már hozzá is fogott, hogy a digitalizálódó világgazdaság egyik sikertörténete legyen – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök tegnap Budapesten a Hungexpón, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom World 2019 konferenciájának megnyitóján.