Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

FallabdaHáromszéki játékosok az Európa-bajnokságon

2019. szeptember 11., szerda, Sport

Szeptember 4. és 7. között Bukarest adott otthont az egyéni fallabda-Európa-bajnokságnak. A magas színvonalú tornára 24 férfi és 32 nő nevezett, köztük a 16 éves sepsiszentgyörgyi Bodor Bence és a 18 éves Szabó Nikole.

  • Szabó Nikole (balról) ellenfelével
    Szabó Nikole (balról) ellenfelével

A férfiak között jelen volt a 36 éves spanyol címvédő, Borja Golan (világranglista 33.), a 28 éves német származású Raphael Kandra (28.), a 30 éves svájci Nicolas Müller (28.), a 23 éves francia Auguste Dussourd (66.) és a 22 éves magyar Farkas Balázs (113.). A nők között több hivatásos játékos is próbára tette magát: a belga Gilis testvérek, a 23 éves Nele Gilis (világranglista 18.) és a 21 éves Tinne Gilis (27.), a 30 éves francia Coline Aumard és a 25 éves szintén francia Mélissa Alvés (45.). A sepsiszentgyörgyi Bara Hunor edző tagja volt a kilencfős játékvezetői csapatnak: öt külföldi és négy hazai bíró felügyelte a mérkőzéseket.

Román színekben 5 fiú és 6 lány ifjúsági fallabdázó indult, köztük a Kovászna Squash SKE játékosa, Bodor Bence és Szabó Nikole. A hazai versenyzőknek csak egymás ellen sikerült győzelmet aratniuk, viszont Bara Hunor edző szerint ez várható volt, ugyanis a squash terén Románia még gyerekcipőben jár a többi európai országhoz képest. Az eredmények nem okoztak csalódást, hiszen az Európa-bajnokság kiváló tapasztalatszerzési lehetőségnek bizonyult az ifjúsági játékosok számára, mivel kevés esélyük van, hogy profikkal játsszanak.

A férfiak között a német Raphael Kandra lett az Európa-bajnok, a címvédő Borja Golan ezüstérmet, Nicolas Müeller bronzérmet nyert. A svájci versenyző a bronzmérkőzésen 3–0 arányban győzött Farkas Balázs ellen, aki beállította a legjobb magyar Európa-bajnoki eredményt. A nők között Nele Gilis szerezte meg az aranyérmet, továbbá Coline Aumard és Mélissa Alvés állhatott még dobogóra. A nőknél a magyar bajnok Chukwu Hannah első vesztes mérkőzése után minden találkozón győzött, így a vigaszágat megnyerve 17. helyen végzett. A Kovászna Squash SKE játékosa, Bodor Bence a 22., Szabó Nikole a 31. helyen zárta a kontinensviadalt. A romániai sportolók közül a női versenyben a legjobb romániai versenyzőként a csíkszeredai Szász Kincső a 23., a férfi versenyben Radu Ștefan Pena a 18. pozícióban végzett. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2250
szavazógép
2019-09-11: Riport - Hecser László:

Vargyasi értékátörökítők (Látogatóban Soóséknál)

Soós Emma közel ötven éve foglalkozik bútorfestéssel. Az alapokat id. Sütő Bélától sajátította el, majd nagy tudású falustársa támogatásával, háziasszonyi teendői mellett szabad idejében – de nem hobbiként! – dolgozott megrendelői számára. Azt fontolgatja, gyengülő szemei miatt hamarosan felhagy a szívének legkedvesebb elfoglaltsággal. Talán csak mondja – ismeri el a következő mondatával maga is: a bútorfestésbe beletanult menye, Aranka egyre többet vállal, a ház minden szeglete tele van munkáival, ha meglát egy félig kész művet, jön, hogy nyomban ecsetet ragadjon.
2019-09-11: Sport - :

Kikapott a magyar válogatott a szlovákoktól (Labdarúgás, Eb-selejtező)

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn 2–1 arányú vereséget szenvedett a szlovák csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, így az E-csoportban az elsőről visszacsúszott a harmadik helyre. Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával a magyar együttes először szenvedett vereséget hazai pályán. A magyarok legközelebb október 10-én Horvátország vendégeként lépnek pályára.