Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. szeptember 12., csütörtök, Belföld

VAN, HOGY Ő IS VESZÍT. Elutasította a marosvásárhelyi ítélőtábla a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) fellebbezését abban a perben, amelyben a szervezetet vezető Dan Tanasă több százezer euró büntetést kért Hargita Megye Tanácsára és annak elnökére, Borboly Csabára.

A feljelentő szerint az intézmény, illetve a tanácselnök nem hajtott végre egy jogerős bírósági ítéletet, amely a megyezászló eltávolítására kötelezte. Tanasă alapfokon is elveszítette a pert, a mostani ítélet jogerős. „Ismét bebizonyosodott, hogy kitartó jogászi munkával lehet győzni még az olyan notórius jelentgetőkkel szemben is, mint Tanasă. Előbb-utóbb ebben az országban is észreveszik, hogy nem azoknak van igazuk, akik egyfolytában jelentgetnek, hanem azoknak, akik a törvények betartását kérik. Ekkor lehet jogállamról beszélni” – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba. (Maszol)

SZERENCSÉRE INGYENES, KÁR, HOGY DRÁGA. A romániai átlagbér háromnegyedét is elkölthetik egy gimnazista diák szülei az iskolakezdés alkalmából. Kellenek új füzetek, írószerek, tankönyvek meg szuperhősös vonalzó, de sokan a gyermek ruhatárát is felfrissítik a tanév elején. Egy friss felmérés szerint egy óvodába készülő lurkó szülei átlagosan 1740 lejt vertek el a gyermek felszerelésére, míg egy gimnazista esetében ugyanez az összeg átlagosan 2650 lejre rúg, miközben az átlagbér jelenleg 3119 lej az országban. A felmérés arra is rámutat, hogy tíz hazai tanulóból kilenc új ruhákat és új tanfelszereléseket kap az iskolai év elején. Az elemi oktatásban részesülő gyermekek tankönyvei 570, míg a nagyobb diákokéi 980 lejbe kerülnek átlagosan. Szóval nem olcsó a közoktatás, még szerencse, hogy ingyen van. (Főtér)

KÖNNYÍTETT BEÍRATÁS. Negyvenhét házkutatást végeztek (többek között az Országos Gépjármű-nyilvántartó helyi képviseleteinél) és 21 elfogatóparancsot bocsátottak ki tegnap az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság munkatársai Szeben, Vâlcea és Maros megyében egy korrupciós ügyben, amelyben állami tisztviselőket gyanúsítanak törvénysértés elkövetésével egyes járművek nyilvántartásba vételéhez szükséges azonosítással, jóváhagyással és műszaki ellenőrzéssel kapcsolatban. A g4media hírportál értesülései szerint a gyanúsítottak használt gépjárművek adatait hamisították meg forgalomba íratásuk meg­könnyítése érdekében, a „szolgáltatásért” pedig csúszópénzt fogadtak el a járművek tulajdonosaitól vagy a nyilvántartásba vétel kapcsán eljáró közvetítőktől. Az összegeket a járművek hamutartójában vagy a kesztyűtartóban hagyták hátra. A portál tudomása szerint a gyanúsítottak között több rendőr is van. (Agerpres/G4media)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2258
szavazógép
2019-09-12: Belföld - :

Bíróság előtt a volt államtitkár (Belina-ügy)

A bukaresti törvényszéken tegnap kezdetét vette a Belina-ügy tárgyalása, amelyben Sevil Shhai­deht, a fejlesztési minisztérium volt államtitkárát hivatali visszaéléssel vádolják. A korrupcióellenes ügyészség szerint Liviu Dragnea egykori szociáldemokrata pártelnök bizalmasa más köztisségviselőkkel együtt törvénytelen módon adott át egy, az állam tulajdonában lévő háromszáz hektáros területet a Teleorman megyei önkormányzatnak.
2019-09-12: Belföld - :

Nincs miniszter, nincs fizetés

Több ezer család jövedelme kizárólag Klaus Iohannis államfő kénye-kedvétől függ – jelentette ki tegnap egy Facebook-bejegyzésben Mihai Fifor, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) főtitkára annak kapcsán, hogy azokban a minisztériumokban, illetve az ezek alá rendelt intézményekben, amelyek ügyvezetőinek kinevezését megtagadta az államfő, nem lehet kiadni a béreket.