Nincs miniszter, nincs fizetés

2019. szeptember 12., csütörtök, Belföld

Több ezer család jövedelme kizárólag Klaus Iohannis államfő kénye-kedvétől függ – jelentette ki tegnap egy Facebook-bejegyzésben Mihai Fifor, a Szociáldemokrata Párt (SZDP) főtitkára annak kapcsán, hogy azokban a minisztériumokban, illetve az ezek alá rendelt intézményekben, amelyek ügyvezetőinek kinevezését megtagadta az államfő, nem lehet kiadni a béreket.

„Bár az államfő várhatóan az SZDP-re próbálja majd hárítani a felelősséget, tudni kell, hogy bármit tett volna a miniszterelnök, bármilyen eredménnyel járna egy bizalmi szavazás vagy bizalmatlansági indítvány, az új miniszterek beiktatásáig valakinek alá kellene írnia a bérek kifizetését lehetővé tevő dokumentumokat” – írta Fifor. A Liberálisok és Demokraták Szövetsége minisztereinek távozása után kialakult helyzetet Vasile Marica, a közszféra alkalmazottjait tömörítő Sed Lex szakszervezeti szövetség elnöke ismertette kedden. Eszerint a tárcák mintegy tízezer alkalmazottja azért nem kapott fizetést, mert a távozó miniszterek senkit sem hatalmaztak fel arra, hogy aláírják a bérlistákat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1219
szavazógép
2019-09-12: Belföld - :

Hírsaláta

VAN, HOGY Ő IS VESZÍT. Elutasította a marosvásárhelyi ítélőtábla a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) fellebbezését abban a perben, amelyben a szervezetet vezető Dan Tanasă több százezer euró büntetést kért Hargita Megye Tanácsára és annak elnökére, Borboly Csabára.
2019-09-12: Belföld - :

Medve miatt borultak

Két személy megsérült kedd este egy Gyergyóalfalu és Gyergyószárhegy között történt balesetben, amely amiatt következett be, hogy a gépkocsi vezetője megpróbált kikerülni egy, az úttesten álló medvét.