Hagyományőrző kézimunkaMuzsnai porszaru

2007. július 12., csütörtök, Család

1719-ben készülhetett, felirata szerint, ez az álarcos emberalakokat, valószínűleg varázsló jelenetet, kultusztáncot ábrázoló porszaru, melyen természetesen a mértani alakzatok mellett a kígyót és a tulipánt is felismerjük. (f. e.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-12: Család - x:

Hogyan használjuk agyunkat?

A komoly tudás fejlett tanulási technikákat igényel. Egy átlagos felnőtt agyának csupán tíz százalékát használja, képzeljük csak el, mi mindenhez érthetnénk megfelelő elsajátítási módszerek segítségével. Összegyűjtöttünk hetvenhét tippet — mint például: ne hagyjuk ki a reggelit, időnként tartsunk szünetet, hallgassunk zenét, s olykor egy hideg zuhany sem árt —, amelyek segítségével enyhíthetjük tudásszomjunkat, javíthatjuk koncentrációs képességünket, sőt, hatékonyabban és gyorsabban sajátíthatunk el új ismereteket.
2007-07-12: Sport - x:

Kosárlabda

A középmezőnyben végzett a KSE
A kézdivásárhelyi KSE mini I. lány kosárlabdacsapata a 11. helyen zárta a Moroieni-ben megtartott korosztályos országos bajnokságot. Az idei viadalra 21 csapat nevezett, s az együtteseknek napi két mérkőzésük volt öt napon át. A felső-háromszéki gárda nagyon jól szerepelt ezen a tornán, hiszen a tíz mérkőzésből hetet nyert, és csak hármat veszített el.