Kosárlabda

2007. július 12., csütörtök, Sport

A középmezőnyben végzett a KSE

A kézdivásárhelyi KSE mini I. lány kosárlabdacsapata a 11. helyen zárta a Moroieni-ben megtartott korosztályos országos bajnokságot. Az idei viadalra 21 csapat nevezett, s az együtteseknek napi két mérkőzésük volt öt napon át. A felső-háromszéki gárda nagyon jól szerepelt ezen a tornán, hiszen a tíz mérkőzésből hetet nyert, és csak hármat veszített el.

A kézdivásárhelyi lányok megverték a bukaresti 6-os és 4-es számú ISK-t, Botoşani-t, Medgyest, Nagyszebent, Gyulafehérvárt, Craiovát, és kikaptak a szatmárnémeti, a szászrégeni és a fogarasi együttesektől. A szerencse istennője nem tartott a KSE-vel a csoportmérkőzéseken, hiszen a három legjobb gárda — a KSE, Medgyes, Szatmárnémeti — körbeverte egymást, és így a Lenárt Adolf irányította lányok a gyengébb kosárkülönbség miatt lecsúsztak az első nyolcba való jutást biztosító első vagy éppen második helyről. A ,,kissé rossz" helyezés ellenére a KSE teljesítménye mégis nagyon jónak mondható, hiszen a kézdivásárhelyi lányok többsége (7) 1996-ban született, míg ellenfeleik jórészt 1995-ös születésű lányokkal jelentkeztek. Mindez arra enged következtetni, hogy 2008-ban már ütőképesebb csapat indulhat ezen a bajnokságon, és a KSE esélyes lesz valamelyik dobogós helyezés megszerzésére. A csapat: Luka Zsuzsa, Sylveszter Boglárka, Csillag Adrienn, Márton Viola, Tompa Réka, Barti Kincső, Dancs Réka, Dancs Eszter, Lenárt Paula, László Erzsébet, Balázs Barbara, Csutak Andrea. Az együttes edzője: Lenárt Adolf. (józsef)

Szentgyörgyi kosaras az U16-os Eb-n

A sepsiszentgyörgyi Forreiter Béla Szabolcs a román U16-os válogatott tagjaként ott lesz a Macedónia fővárosában, Szkopjében július 20―29. között sorra kerülő B-osztályos Európa-bajnokságon, amelyen 21 ország nemzeti együttese vesz részt, három ötcsapatos és egy hatcsapatos csoportban. A marosvásárhelyi Zakariás István és a brassói Silviu Bot irányította román gárda a Né­metország, Norvégia, Svédország, Finnország és Montenegró alkotta A-csoportba került. Az U16-os válogatott: George Chirof (Piteşti-i Sportprogramos Líceum), Cristian F. Corneanu (Piteşti-i Sportprogramos Líceum), Nicolae Foalea (Kolozsvári For You), Forreiter Béla Szabolcs (Kós Károly ISK), Claudiu Ilincanu (Galaci Phoenix), Dan Ioan (Bukaresti BC97), Mihai I. Păcală (Kolozsvári For You), Tudor C. Pintea (Kolozsvári For You), Sergiu Pop (Nagyváradi Sportprogramos Líceum), Emil Stavarache (Bukaresti BC97), Ciprian Telinoiu (Galaci Phoenix), Bogdan Tibirna (Jászvásári Unirea ISK), Tóth G. Aurelian (Temesvári Bega ISK). A román csapat mérkőzései: Románia―Svédország (július 20., az Eb nyitó mérkőzése), Románia―Norvégia (július 21.), Románia―Montenegró (július 22.), Románia―Né­metország (július 23.), Románia―Finnország (július 24.). A csoportokból az első két helyezett jut majd tovább a viadal következő körében, a többi pedig a 9―21. helyekért mérkőzik meg egymással. (tibodi)

Idol-napok

A kézdivásárhelyi Idol-napok keretében, idén is sor kerül a már hagyományosnak mondható streetball (utcai kosárlabda) versenyre. Szombaton reggel 9 órától a kicsiké , a 8 és 15 év közötti gyerekeké a főszerep: dobóversenyen és streetball-bajnokságban mérhetik össze tudásukat, ügyességüket, felkészültségüket. Vasárnap a nagyok kapnak lehetőséget. Az eseményen előreláthatóan húsz csapat fog részt venni, de a megmérettetésre a verseny napján is lehet iratkozni 9 és 10 óra között. Emellett lesz még: hárompontos dobó- illetve zsákolóverseny is. További információért hívják a 0740 202 633-as telefont (Lenárt Adolf). (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 106
szavazógép
2007-07-12: Család - x:

Muzsnai porszaru (Hagyományőrző kézimunka)

1719-ben készülhetett, felirata szerint, ez az álarcos emberalakokat, valószínűleg varázsló jelenetet, kultusztáncot ábrázoló porszaru, melyen természetesen a mértani alakzatok mellett a kígyót és a tulipánt is felismerjük. (f. e.)
2007-07-12: Sport - x:

Remek szentgyörgyi eredmények (Kerékpár)

Az elmúlt hét végén Nagybányán került sor az első Mountain-bike Maratonra, amelyen két háromszéki versenyző is részt vett.