Polgár Judit Guinness-rekord-kísérlete

2019. szeptember 17., kedd, Magazin

Földrészeket összekötő Guinness-rekord-kísérletre készül Polgár Judit nemzetközi sakknagymester.

  • Fotó: origo.hu
    Fotó: origo.hu

A kétszeres sakkolimpiai bajnok sportoló legalább 20 ezer fiatal részvételével a világ legnagyobb online sakkversenyét hirdette meg a chesskid.com internetes oldalon. A szervezők sajtóközleménye szerint a szeptember 1-jén indult rekordkísérlet már eddig is rengeteg érdeklődőt vonzott, azóta már négyezer gyermek játszott az online sakktábláknál. A vállalkozó kedvű gyermekeknek október 5-ig van lehetőségük jelentkezni és játszani. „Fiatalokkal szeretnénk sakktörténelmet írni. A rekordkísérlet ismét bizonyíthatja, hogy a sakk miként képes összekötni az embereket, hiszen világ minden tájáról bárki elindulhat a versenyen, amely a közösség erőfeszítésének köszönhetően kerülhet be a Guinness-rekordok könyvébe” – fogalmazott Polgár Judit, aki 25 éven keresztül vezette a női világranglistát.

Az október 19-i döntő győztesei lehetőséget kapnak arra, hogy a versenyzéstől 2014-ben visszavonult Polgár Judittal mérkőzzenek meg.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 512
szavazógép
2019-09-17: Magazin - :

Díjazták a Piedone nyomában című dokumentumfilmet

Király Levente Piedone nyomában című dokumentumfilmje nyerte el a fődíjat a jubileumi, XV. Göcsej Filmszemlén, az oklevelet, valamint Németh János Kossuth- és Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását szombaton, a díjkiosztó ünnepségen adták át Zalaegerszegen, az Art Moziban.
2019-09-17: Magazin - :

Német lapok méltatják az elhunyt Konrád Györgyöt

Számos jelentős német lap nekrológgal emlékezett meg a hét végén Konrád Györgyről (fotó). A Süddeutsche Zeitung Frank-Walter Steinmeier német államfő részvéttáviratából idézett, amely szerint a pénteken elhunyt Kossuth- és Herder-díjas író, esszéista, szociológus „nagy szolgálatot tett nekünk, németeknek” azzal, hogy bátran kiállt hazája demokratizálódása mellett és fellépett az európai megosztottság békés feloldásáért.