Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Új játszóteret avattak Árkoson

2019. szeptember 17., kedd, Közélet

Elkészült az árkosi óvoda új játszótere, az avatóünnepséget csütörtök délután tartották a tanintézet udvarán. A hosszú útról, mely a felújítás gondolatától a megvalósulásig vezetett, Trinfa Máriát, az Árkosi Napközi Családi Bölcsőde munkatársát kérdeztük, aki Kocsis Gabriella óvónő mellett az új játszótér megálmodója és az avatóünnepség egyik szervezője volt.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az avatóünnepségen mindenki jelen volt, aki valamilyen formában támogatta a játszótér felújítását, köszöntőbeszédek hangzottak el Trinfa Mária és Kocsis Gabriella óvónők részéről, majd Vajna Ervin árkosi alpolgármester, az ügy lelkes támogatója, és a felújítási munkálatok irányítója ismertette, hogy milyen gyakorlati munkák során készült el az új játszótér. Ezután Makkai Péter lelkipásztor áldása és a szalagvágás következett, végezetül pedig közös bográcsolással és tortával zárult az ünnepség.

Trinfa Mária óvónő az avatóünnepségen arról beszélt, hogy hosszú volt az út az új játszótér gondolatától a megvalósulásig, de ez az út végig a szeretetről és az összefogás erejéről szólt. Apró cseppekből lesz a zápor, a hógolyóból pedig lavina kerekedhet – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy Árkoson is ilyesmi történt, sok kis segítség nyomán vált valóra az álmuk.

Az óvónő lapunknak elmondta, hogy egykor ugyancsak helyi összefogással épült az óvodások régi játszótere, mely mára annyira rossz állapotba került, hogy nem volt biztonságos, ezért évek óta nem használták, de bíztak benne, hogy előbb-utóbb sikerül támogatókat találni a felújításához. Először az árkosi önkormányzatot keresték meg ez ügyben, ahol Vajna Ervin alpolgármester már kész tervvel állt melléjük, aztán más intézmények és magánszemélyek is támogatták a kezdeményezésüket: a Dr. Gelei József Általános Iskola, a Diakónia Keresztyén Alapítvány, az Árkosi Fészekrakók Egyesülete, az Árkosi Ifjúsági Szervezet, Duka Antal erdész, Ágoston Annamária baróti vállalkozó, Torma Vera, a Diakónia Alapítvány munkatársa... Külön kiemelte az óvónő a szülői közösség és más helyi lakosok segítségét is, akik a pénzadomány mellett a kétkezi munkából is kivették a részüket.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2463
szavazógép
2019-09-17: Közélet - Fekete Réka:

Több lesz a szabad játék (Változott az óvodai tanterv)

Óvodapedagógusok szerint előrelépést jelent az új óvodai alaptanterv, mert a tantárgyi oktatás helyett több teret enged a játéknak, a személyes fejlesztésnek, a szülők körében ellenben megoszlik a vélemény, egyesek jobban bíznak a kötött foglalkozásokban és szívesen fizetnék továbbra is a néptánc-, sport- és idegennyelv-órákat, mások jónak tartják a több játékot és nem bánják, hogy nem lesznek fizetős programok.
2019-09-17: Közélet - Hecser László:

A bevonuló honvédekre emlékeztek (Barót)

Szombat délután a Székely Társalgó Egyesület által a baróti református templom bejárata mellett felállított, a néhai Máthé Ferenc Ilonka által faragott kopjafánál emlékezett a Történelmi Vitézi Rend a magyar honvédség 1940. szeptember 12-i baróti bevonulására.