Banális törvénytervezet

2019. szeptember 17., kedd, Belföld

Tegnapi plénumán a szenátus hallgatólagosan elfogadta a jogszabálytervezetet, amely előírja, hogy elítélt személyek nem tölthetnek be magas állami tisztségeket, így nem lehetnek a kormány, a parlament, az Európai Parlament vagy a helyi és megyei önkormányzatok tagjai, nem pályázhatnak polgármesteri címre és Románia elnöki tisztségére sem jelöltethetik magukat.

  • Fotó: szabadmagyarszo.com
    Fotó: szabadmagyarszo.com

A jogszabálytervezet megvitatására kiírt határidő az elsőként megkeresett felsőházban szeptember 7-én lejárt, így azt hallgatólagosan fogadta el a szenátus plénuma tegnap. A tervezetet a Népi Mozgalom Párt parlamenti képviselői nyújtották be.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1908
szavazógép
2019-09-17: Belföld - :

Vita a házbizottság összetételéről

A frakcióvezetők fogják elemezni Călin Popescu-Tăriceanunak a házbizottsági tisztségek újraelosztására és egy új, vegyes frakció létrehozására vonatkozó kérését, miután a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (LDSZ) frakciója megszűnt a felsőházban – jelentette ki Teodor Meleşcanu szenátusi elnök tegnap.
2019-09-17: Belföld - :

Mégsem indul a választáson

Visszalépett államelnöki jelölési szándékától Avram Iancu, a petrozsényi könyvtáros, aki arról híres, hogy átúszta a La Manche-csatornát, illetve végigúszott az egész Duna hosszán.