Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mégsem indul a választáson

2019. szeptember 17., kedd, Belföld

Visszalépett államelnöki jelölési szándékától Avram Iancu, a petrozsényi könyvtáros, aki arról híres, hogy átúszta a La Manche-csatornát, illetve végigúszott az egész Duna hosszán.

  • Fotó: iancuavram.ro
    Fotó: iancuavram.ro

Avram Iancu tegnap hangsúlyozta, úgy gondolja, mindkét esetben megfelelően döntött: akkor is, amikor elhatározta, hogy indul a választásokon, és most is, amikor úgy döntött, visszalép. Utóbbi döntése az elmúlt időszakban érlelődött meg, miközben a jelölés benyújtásához szükséges aláírásokat gyűjtötte. „Lemondtam azon szándékomról, hogy függetlenként induljak az államelnöki választáson. (...) Úgy éreztem, hogy valami jót tudok tenni a románok érdekében, de azt hiszem, tévedtem. Nem kudarcként élem meg ezt, hanem olyan tapasztalatként, amely szellemileg gazdagít, amelyen át kellett esnem, meg kellett értenem a valóságot. Fáj, hogy rá kellett jönnöm: a románok több mint a felét semmi nem érdekli már” – mondta Avram Iancu, akinek 1247 aláírást sikerült összegyűjtenie a hét városban, ahová ellátogatott, hogy az emberekkel beszélgessen és önkéntesekkel találkozzon, akik segítséget ígértek neki.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2465
szavazógép
2019-09-17: Belföld - :

Banális törvénytervezet

Tegnapi plénumán a szenátus hallgatólagosan elfogadta a jogszabálytervezetet, amely előírja, hogy elítélt személyek nem tölthetnek be magas állami tisztségeket, így nem lehetnek a kormány, a parlament, az Európai Parlament vagy a helyi és megyei önkormányzatok tagjai, nem pályázhatnak polgármesteri címre és Románia elnöki tisztségére sem jelöltethetik magukat.
2019-09-17: Belföld - :

Hírsaláta

LECSUKATNÁ AZ ADÓSOKAT. Egytől hat évig terjedő börtönbüntetéssel sújtaná Eugen Teodorovici pénzügyminiszter azokat, akik nem törlesztik idejében adótartozásaikat. A javaslatot a miniszter sürgősségi eljárásban terjesztette a szenátus elé.