Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székely Nemzeti TanácsLassan gyűlnek az aláírások

2019. október 5., szombat, Belföld

A nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés össznemzeti ügy, mert az uniós fejlesztési forrásokkal közvetlenül javítani lehet e térségek népességmegtartó erejét – jelentette ki a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottja tegnap az M1 csatornán.

  • Dabis Attila: a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés össznemzeti ügy
    Dabis Attila: a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés össznemzeti ügy

Dabis Attila emlékeztetett: az SZNT májusban indította el aláírásgyűjtését a nemzeti régiók védelméért, és egy év alatt egymillió aláírásra van szükség ahhoz, hogy az Európai Bizottság közmeghallgatást tartson a témában. A kezdeményezés célja, hogy az Európai Unió kiemelten támogassa azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő területtől – tette hozzá.

Május óta az online felületen eddig csak 22 ezer aláírás jött össze, de Dabis Attila úgy gondolja, sikerül majd összegyűjteni az egymillió aláírást, mert Európa őshonos nemzetei elég erősek hozzá. Ennek érdekében a kezdeményezés Facebook-oldalán kampányvideót tesznek közzé, a magyarországi önkormányzati választások után pedig a parlamentben a nemzeti összetartozás bizottságának ülése elé szeretnék terjeszteni a kezdeményezést, hogy a kormánypártok mellett az ellenzék is támogassa azt – tudatta.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2019-10-05: Belföld - :

Ne Brüsszelből irányítsák a kisebbségi jogvédelmet (Minority SafePack)

A román külügyminisztérium szerint a Minority SafePacknak nevezett kisebbségvédelmi polgári kezdeményezés konszolidálhatja az Európai Unió demokráciáját, ugyanakkor ellenzi, hogy ezt az eszközt felhasználják az uniós alapszerződések által meghatározott hatáskörök kiterjesztésére.
2019-10-05: Belföld - :

Hírsaláta

ILIESCU KÓRHÁZBAN. A bukaresti Elias kórházba utalták be tegnap Ion Iliescut. A volt államelnöknek régebbi eredetű szívproblémái vannak, amelyek óvatosságot indokolnak, ezért az orvosok azt javasolták neki, hogy kivizsgálás és kezelés végett maradjon a kórházban. Silvius Negoiţă, az Elias kórház szóvivője szerint Iliescu eszméleténél volt és együttműködött az egészségügyi személyzettel. (Agerpres)