Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az RMDSZ nem lépne kormányra

2019. október 7., hétfő, Belföld

Ha átmegy a bizalmatlansági indítvány, az RMDSZ nem kíván kormányra lépni, ez ügyben nem is állított semmiféle feltételt, de támogat egy liberálisok köré épülő kabinetet – jelentette ki tegnap Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke leszögezte: a szövetség nem kért és nem kér semmit azért cserébe, hogy megszavazza a bizalmatlansági indítványt, hisz az esetleg sikeres szavazást követően felálló kormánynak nagyon rövid mandátuma lesz, amely csak a költségvetés kidolgozására és a választások megszervezésére korlátozódik. Az RMDSZ azért szavazza meg a bizalmatlansági indítványt, mert ez a kormány nem alkalmas jó kormányzásra. Kelemen kifejtette: a bizalmatlansági indítványt a Nemzeti Liberális Párt kezdeményezte, ezért – ha sikerre viszik – az RMDSZ támogatni fog egy, a liberális alakulat köré épülő kormányt.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2019-10-07: Belföld - :

Indítvány előtti matekozás

További hét törvényhozó biztosított arról, hogy támogatja az ellenzéknek a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványát, így már összesen 244-en vagyunk – jelentette be tegnap Foksányban Ludovic Orban.
2019-10-07: Belföld - :

Szakadékba zuhantak

Két versenyző is szakadékba zuhant és meghalt szombaton a Királykő Maratonon. Az Argeș megyei katasztrófavédelmi felügyelőség jelentése szerint a két versenyzőt Dâmbovicioara település közelében egy szakadékban találták meg.