Szakadékba zuhantak

2019. október 7., hétfő, Belföld

Két versenyző is szakadékba zuhant és meghalt szombaton a Királykő Maratonon. Az Argeș megyei katasztrófavédelmi felügyelőség jelentése szerint a két versenyzőt Dâmbovicioara település közelében egy szakadékban találták meg.

A 45 éves Hargita megyei nő nem reagált a hegyimentők újraélesztési kísérletére. A másik balesetet szenvedett versenyző – egy 39 éves kolozsvári férfi – életben volt, amikor megtalálták, de a mentés során ő is meghalt. A 14. alkalommal megrendezett maraton pályája megkerüli a Királykő-hegységet, a Brassó megyei Zernyestről induló versenyzőknek a maratoni táv lefutása során 2250 méteres szintkülönbséget is le kell küzdeniük.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1715
szavazógép
2019-10-07: Belföld - :

Az RMDSZ nem lépne kormányra

Ha átmegy a bizalmatlansági indítvány, az RMDSZ nem kíván kormányra lépni, ez ügyben nem is állított semmiféle feltételt, de támogat egy liberálisok köré épülő kabinetet – jelentette ki tegnap Kelemen Hunor.
2019-10-07: Belföld - :

Tragédia az országúton

Frontálisan összeütközött egy kamion és egy kisbusz szombaton Ialomița megyében a DN2A jelzésű országúton, Slobozia és Urziceni között, Balaciu község Sfîntu Gheorghe településének közelében.