Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

FűtéspótlékMódosult a jövedelemhatár

2019. október 9., szerda, Közélet

Október 15-től ismét igényelhetik a fűtéspótlékot a megyeszékhelyi lakosok a városháza közösségfejlesztési igazgatóságán. Újdonság, hogy 2011 óta először módosult az az egy főre eső nettó jövedelemhatár, amelyre még megkaphatják a családok a segélyt: a korábbi 615 lejről 750 lejre emelték az összeget.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Sztakics Éva alpolgármester lapunknak elmondta, a kérvényeket idén is az Erege utcai szociális irodában nyújthatják be az érdekeltek, az ehhez szükséges igazolásokról, dokumentumokról ugyanitt kaphatnak felvilágosítást. Akik földgázzal fűtenek – jövedelmük függvényében – 20 és 262 lej közötti összegű pótlékot kaphatnak, az elektromos árammal fűtők számára 240 lej a legmagasabb támogatás, azok, akik fával melegítik otthonaikat, legtöbb 54 lejes állami hozzájárulást kaphatnak havonta. A pótlékot a november–március közötti időszakban folyósítják, az igénylések a fűtési idény ideje alatt bármikor benyújthatók. Jó tudni, hogy amennyiben az egy főre eső jövedelem, esetleg a család összetétele változik, ezt öt napon belül kötelező jelenteni az Erege utcai irodánál. Tavaly közel félezer sepsiszentgyörgyi család kapott állami támogatást, a jogosultak köre azonban évről évre érezhetően csökken.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 1877
szavazógép
2019-10-09: Közélet - :

Iochom István: Kézdiszéki kulákok és deportáltak (Megjelent)

A múlt hónap végén a Kézdiszékért Egyesület gondozásában jelent meg Iochom István, lapunk felső-háromszéki tudósítója legújabb, huszadik könyve, a Kézdiszéki kulákok és deportáltak, mely a vörös terror áldozatainak állít emléket, és huszonnégy kézdiszéki kulák és deportált, illetve leszármazott vallomását, visszaemlékezését tartalmazza.
2019-10-09: Magazin - Váry O. Péter:

Kortárs művészeti szemle

Négyállomásos bemutatósorozata utolsó felvonásaként Bukarestben a Román Nemzeti Könyvtár épületében szervez kiállítást kortárs romániai képzőművészek alkotásaiból a Soleil de l’Est: a megnyitóra október 15-én kerül sor.